Voetbalwereld heeft het gehad met Belgische clubs na wangedrag Anderlecht-hooligans: "Gooi ze allemaal uit de competitie!" Sport
Voetbalwereld heeft het gehad met Belgische clubs na wangedrag Anderlecht-hooligans: "Gooi ze allemaal uit de competitie!"
Sport

Voetbalwereld heeft het gehad met Belgische clubs na wangedrag Anderlecht-hooligans: "Gooi ze allemaal uit de competitie!"

Gisteren waren het enkele supporters van Club Brugge die het een beetje te bont maakten, vandaag was het de beurt aan een paar Anderlechtse heethoofden. Eén ding is duidelijk: sportief maakten de Belgische clubs de voorbije dagen een goede beurt, extra-sportief deden ze dat allerminst.

Anderlecht-hooligans maken het te bont

Donderdagavond won RSC Anderlecht met 1-2 op het veld van Real Sociedad, maar achteraf werd er meer gesproken over het gedrag van enkele 'fans' van paarswit. Die lieten een slechte indruk achter in Spanje. Al voor de wedstrijd ontstond er onrust in de binnenstad, maar in het stadion liep de situatie volledig uit de hand. Enkele hooligans van paars-wit gooiden objecten naar de thuisfans, waardoor die gedwongen werden hun tribune te verlaten.

(lees verder onder de video)

Problemen voorspeld

Spelers Colin Coosemans en Théo Leoni probeerden hun achterban tot kalmte te manen, terwijl de politie hardhandig ingreep. Enkele dagen eerder had de politie van San Sebastian al aangekondigd dat ze voorbereid was op mogelijke problemen bij de komst van de Anderlecht-supporters, een vrees die donderdag werd bevestigd. Voor de wedstrijd zorgden heel wat meegereisde fans voor onrust in de stad.

Later escaleerde het in het stadion, waar hooligans stoelen naar de thuisfans gooiden, waardoor zij hun vak moesten verlaten. Hoewel de scheidsrechter ervoor koos om de wedstrijd niet te staken, werd het spel wel tijdelijk stilgelegd. Coosemans en Leoni probeerden vanaf het veld de situatie te kalmeren, terwijl de Spaanse politie met harde hand ingreep om de rust te herstellen. Uiteindelijk werden er ook acht Belgische fans gearresteerd.

(lees verder onder de video)

"Gooi ze er allemaal uit!"

Net zoals gisteren, reageerde ook nu de voetbalwereld geschokt op het gedrag van enkele Belgische voetbalfans. Iemand reageerde op X: "Gooi alle Belgische clubs uit de Europese competities!" Een ander schreef: "Twee keer Belgische schande op twee dagen... Trop is trop!" Iemand vroeg zich terecht af: "Als ze dit op voorhand konden voorspellen, waarom mogen die gasten dan nog naar Spanje afreizen?"

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties