Wat krijg je als je Squid Game, Expeditie Robinson en poker in een zak gooit en er eens goed mee schudt? Het antwoord: Game of Gold, de nieuwe poker realityserie. Sinds de eerste aflevering op 10 november in première ging (en de serie nog steeds loopt) werd elke aflevering al door honderdduizenden mensen bekeken. Van een gigantisch succes gesproken!
Professioneel poker volgen op tv is als leek niet altijd even boeiend en vanzelfsprekend. Deze Game of Gold bleek daar de ideale oplossing voor te zijn en zou perfect zijn plaats kunnen hebben tussen al die populaire reality shows op Netflix. Deze keer is poker door het extra reality en game-aspect niet enkel boeiend voor de die-hard poker-fans maar letterlijk voor iedereen.
Prijzenpot van 456.000 dollar
Pokerprofessionals die spelen voor grote prijzen is niets nieuws. Wat Game of Gold echter doet, is reality-tv dus combineren met een teamindeling om een ‘Expeditie Robinson-meets-poker showdown’ te creëren. De show heeft 16 deelnemers die allemaal bekende pokerpro's zijn, waaronder kleppers zoals Daniel Negreanu, Josh Arieh en Daniel Cates. Ze spelen voor een prijs van 456.000 dollar (418.000 euro), maar hier wringt de schoen: ze spelen in teams tot aan de laatste wedstrijd.
Game of Gold biedt 'drama' aan de tafel en daarbuiten
Het teamelement voegt een extra laag strategie toe aan Game of Gold. Waarom? Omdat spelers fiches verdienen op basis van hun individuele inspanningen en die van hun teamgenoten. Daarom spelen mensen voor hun team en proberen ze tegelijkertijd iedereen een stapje voor te zijn. Het unieke format wordt aangevuld met backstage beelden van de spelers terwijl ze tactieken, tells, speltheorie en, het meest interessant, hun ‘problemen over de andere spelers bespreken’.
Game of Gold is in alle opzichten een echte reality pokershow. Het ‘drama’ aan de tafel wordt geëvenaard door wat zich daarbuiten afspeelt, en dat is iets wat Creative Director van GGPoker en Producer Spunky Hwang wilde. "We hebben een kijkervaring gecreëerd waar iedereen met de minste kennis van poker van zal genieten, met fascinerende spelers waar iedereen zich in kan vinden en nieuwe spelconcepten die kijkers in gelijke mate zullen verrukken en opwinden," zei Hwang.
Game of Gold is helemaal anders dan andere pokershows
Dat Game of Gold iets anders brengt dan de meeste pokershows die we tot nu kennen, staat als een paal boven water. Hwang geeft ook toe dat er op dat vlak dingen moesten veranderen en de betrokken spelers lijken dat ook goed begrepen te hebben. Neem nu de immer ‘gereserveerde’ Fedor Holz, die op een paar momenten in de eerste paar afleveringen totaal zijn kalmte verliest. Hij vertelde op X (voorheen Twitter) dat het echt niet gespeeld was maar een ‘product van het format van de show’. Drama gegarandeerd dus!
Reacties uit de pokerwereld
Ook andere persoonlijkheden uit de pokerwereld lijken de show wel te kunnen smaken. Eigenaar van Dusk Till Dawn Poker, Rob Young, noemde Game of Gold een ‘geweldige show’. Zack Allen, alias @pokernutzMJ, vatte het samen door het te beschrijven als ‘een kijkje in de ware dynamiek van een pokergame bij iemand thuis’. "De hoeveelheid F-bommen bij Game of Gold geeft me het gevoel alsof ik naar een pokergame bij me thuis op tv kijk! Ik vind het geweldig," twitterde Allen.
De afleveringen van Game of Gold werden en worden uitgezonden tot 4 december elke maandag, woensdag en vrijdag op het YouTube-kanaal van GGPoker. De aflevering die reeds werden uitgezonden kun je ook nog altijd volledig gratis herbekijken op YouTube. Wij zagen al de eerste twee afleveringen en Game of Gold is echt een aanrader, zelfs voor mensen die heel erg weinig poker spelen.
Heerlijke reality-drama dus maar dan in een zeer boeiend poker-jasje. Hieronder de trailer van Game of Gold als opwarmertje:
Alle afleveringen van Game of Gold kan je hier gratis bekijken.
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties