Arcadespellen waren ooit een solide vorm van entertainment voor kinderen uit de jaren 90. Naar een lunapark gaan met vrienden was altijd een leuke uitstap. Uiteraard is de focus van de generatie Z nu meer verschoven naar een andere soort van ‘gaming’, waarvoor niemand zelfs zijn huis hoeft te verlaten.
De charme van arcadespellen wordt echter gemist, zoals blijkt uit de recente toename van bars met arcade-thema en mensen die oude machines kopen voor bij hen thuis. Hun populariteit heeft er zelfs voor gezorgd dat sommige leden van generatie Z spellen spelen van vóór hun tijd en het net zo leuk vinden als de vorige generatie.
Een jonge Australische vrouw heeft onlangs haar bevindingen gedeeld nadat ze haar eigen grijpmachine voor haar thuisbar had gekocht. TikTok-gebruiker Katie Clark uit Melbourne was echter geschokt toen ze haar machine ontving en een handleiding erbij kreeg. Die toont hoe je de machine moet instellen, evenals de verschillende manieren waarop je dat kunt doen. De video heeft tienduizenden views op de sociale-mediasite verzameld.
De vrouw onthulde het duistere geheim van de machine en brak vrijwel zeker de harten van fanatieke ‘grijpers’. "Ik heb net iets ontdekt dat waarschijnlijk de gedachten van vele mensen over deze mysterieuze machines bevestigt,” begint ze. "Je kunt het slagingspercentage veranderen," legde ze uit in de video. Het toont aan dat de machine kan worden ingesteld om het winstpercentage te wijzigen, afhankelijk van welke instelling je kiest.
Indien je dus de machine wil instellen om bijvoorbeeld slechts 1 op 50 keer stevig te grijpen dan kan dat perfect. En zelfs dan is het natuurlijk nog geen 100% zekerheid op succes.
Er is zelfs een instelling die het bijna onmogelijk maakt om iets te winnen. Wat meteen de vraag oproept of de uitbaters van lunaparken niet deze instelling altijd als standaard gebruiken. "Wanneer ik speel, zet ik deze baby op één-op-één, maar als mijn neefjes en mijn familie langskomen - moeten ze oppassen," grapte Katie aan het einde van de video.
Veel mensen geloofden al dat het gemanipuleerd was, maar dat het zwart op wit werd afgedrukt, bevestigt de vermoedens uit onze kindertijd.
Lees het artikel op de mobiele website