Ons land is opnieuw vijf streekproducten rijker. Voor het eerst hoort daar ook een Brusselse specialiteit bij: de bloempanch. Dat is een pens waarin ui, boekweitbloem, spekvetteerlingen en varkensbloed worden verwerkt.
Daarnaast kregen ook de Postelse harde abdijkaas, de Avelgemse perentaart, de appelperenwijn uit het Pajottenland en de piro - een kruidig varkensvleesworstje verwerkt in pistoletdeeg - uit de West-Vlaamse Scheldestreek het erkenningslabel streekproduct.be van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) opgekleefd.
In totaal zijn er nu al 83 producten als streekproduct erkend. Vlaams-Brabant spant voorlopig de kroon met 21, gevolgd door West- en Oost-Vlaanderen met elk 17 streekproducten. Vooral lokale besturen nemen tegenwoordig het initiatief om traditionele producten van eigen bodem te laten erkennen. (SVD)
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties