"Mijn man vindt dat ik te 'zot' doe in de slaapkamer. Maar ik hou nu eenmaal van zweepjes en speeltjes"

Zoals jullie hier al eerder hebben kunnen lezen, heeft de Britse krant Daily Star een eigen ‘Tante Kaat’ genaamd Jane. Ze krijgt vragen van lezers die wat betreft hun intieme leven met een of ander probleem geconfronteerd worden. En Jane probeert dan een goed advies te formuleren. Deze keer kreeg ze een vraag van een vrouw die blijkbaar iets te 'extreem' is in de slaapkamer...

“Mijn vriend klaagt dat ik te ‘hardcore’ voor hem ben. Hij dacht dat hij mijn extreme voorkeuren wel aankon, maar nu smeekt hij me om het rustiger aan te doen. Hoe durft hij?” begint de vrouw. “Vanaf dag één heb ik hem verteld dat ik niet het doorsnee buurmeisje ben. Ik lijk meer op Nessa van ‘Gavin and Stacey’… Ik hou van fetishkleding, leer, zweepjes en gespecialiseerde speeltjes. Het eerste jaar van onze relatie vond hij het heerlijk om mijn duistere kant te ontdekken.”

"We gingen naar exclusieve pikante feestjes"

“We woonden in een rustige buitenwijk waar onze buren verrassend ruimdenkend waren. Als we niet in ons geboortekostuum in de jacuzzi van de buren zaten te spetteren, waren we bij huisnummer 69 in hun zelfgemaakte ‘speelkelder’. Het was fantastisch, en hij hield van swingen. Toen verhuisden we naar een appartement in de stad. We verdienden allebei goed en konden kaartjes betalen voor exclusieve feestjes voor volwassenen, waar we speelden met anderen die er net zo over dachten. We hadden zoveel plezier, het was het hoogtepunt van onze relatie.”

"Hij is zijn energie kwijt"

“Tegenwoordig is hij zijn energie en zijn zin voor mijn soort plezier kwijt. Ik swing nog steeds en ga in mijn eentje naar die feestjes (met zijn volledige medeweten), maar het voelt gewoon niet meer hetzelfde. Het verliezen van zijn job in januari was een grote klap voor zijn zelfvertrouwen. Ik zeg hem steeds dat je niet veel geld nodig hebt om kinky plezier te hebben, maar hij voelt zich minder man nu hij een beperkt budget heeft. Hoe kan ik hem helpen zijn mojo terug te vinden?” Zoals steeds had ‘good old’ Jane wel een antwoord in petto…

“De realiteit is dat niets voor altijd hetzelfde blijft. Als jouw vriend klaar is om zijn fetish-kant achter zich te laten, moet je dat respecteren,” zegt Jane. “Het is duidelijk dat zijn hart niet meer in die wereld ligt. Je kunt hem niet dwingen of hem schuldgevoelens aanpraten om iets te doen waar hij geen zin in heeft. Ik vermoed dat hij vindt dat hij alles al heeft meegemaakt en dat swingen hem simpelweg niet meer aanspreekt. De feestjes, speeltjes en andere partners zijn niet meer wat hij wil. In plaats van de zweep erbij te pakken, moet je eerlijk met hem praten.”

"Je moet durven beslissen over jullie toekomst"

“Is hij echt gelukkig met het feit dat jij het doet met anderen? Of zwaait hij je alleen vrolijk uit omdat hij van je houdt en geen problemen wil veroorzaken? Is hij misschien depressief? Moet hij met zijn huisarts praten? Het verliezen van zijn baan was duidelijk een zware klap voor zijn zelfvertrouwen. Kun je hem helpen terug te keren naar zijn oude vak? Wat zijn zijn opties? Mijn zorg is dat jullie misschien niet langer zielsverwanten zijn. Jullie willen niet meer dezelfde dingen, en dit kan leiden tot meer afstand of zelfs vijandigheid.”

“Is jullie relatie op een kruispunt aangekomen, en moeten er misschien belangrijke beslissingen over de toekomst worden genomen? Uiteindelijk moet je trouw blijven aan jezelf. Misschien moet je overwegen iemand nieuw te vinden binnen je levendige gemeenschap?”

(Bron: Daily Star – Intropic: Unsplash)

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen