Red Bull legt Max Verstappen beperkingen op: hij mag niet meer 'gamen' tot een kot in de nacht Sport
Red Bull legt Max Verstappen beperkingen op: hij mag niet meer 'gamen' tot een kot in de nacht
Sport

Red Bull legt Max Verstappen beperkingen op: hij mag niet meer 'gamen' tot een kot in de nacht

Ook vedetten moeten zich soms aanpassen, en Max Verstappen (26) kan daarover meepraten. De drievoudige Formule 1-kampioen heeft met zijn team, Red Bull Racing, afgesproken dat hij niet langer tot diep in de nacht achter de simulator zal zitten, vooral niet tijdens raceweekends.

In de Grote Prijs van Hongarije eindigde Verstappen vorige week slechts als vijfde, terwijl Oscar Piastri en Lando Norris domineerden. Op de Hungaroring botste Verstappen met Hamilton en liet hij zijn frustratie meerdere keren blijken via de teamradio. Het werd duidelijk dat de drievoudige wereldkampioen de nacht voor de GP tot laat had deelgenomen aan de virtuele 24 Uur van Spa, een online race die hij ook won.

Geen nachtelijke 'simraces' meer voor Verstappen

Volgens de ‘Daily Mail’ heeft Verstappen een setup van ongeveer 10.000 pond (bijna 12.000 euro). De link tussen de nachtelijke race en zijn mindere prestaties in Hongarije was snel gelegd. Zowel fysiek als mentaal vergt een F1-race immers veel van een coureur. Red Bull-adviseur Helmut Marko deed de ophef af als onzin. “In Imola lag hij ook pas om 3 uur in bed, maar toen won hij gewoon de Grand Prix de volgende dag.”

Volgens Marko heeft Verstappen een ander slaapritme dan de meeste mensen. “Voor hem was de nacht voor Hongarije niets bijzonders. Hij moest gewoon iets langer racen omdat een teamgenoot op het laatste moment afhaakte. Maar ook die nacht heeft Verstappen gewoon zeven uur geslapen.” Toch zijn er enkele beperkingen ingevoerd. “We hebben afgesproken dat hij in de toekomst niet meer zo laat simraces zal rijden,” voegde de Oostenrijker toe.

(Bron: hln.be – Intropic: Instagram)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties