Real Madrid-sterren krijgen fikse loonsverhoging en hebben dat te danken aan... Kylian Mbappé

Deze zomer gebeurde het eindelijk: Kylian Mbappé verliet Paris Saint-Germain en maakte de overstap naar Real Madrid. Na jaren van speculaties sloot de Franse superster zich aan bij de Spaanse grootmacht, waar hij deel uitmaakt van een indrukwekkende aanvalslinie met Vinícius Júnior, Rodrygo en Jude Bellingham.

Wat verdient Kylian Mbappé bij Real Madrid?

Om onenigheid binnen het team te voorkomen, besloot Real Madrid de salarissen van deze sterren te verhogen, zodat ze in lijn zouden blijven met dat van Mbappé. Real Madrid kent echter geen vliegende start met deze droomaanval: de club wist slechts drie van de eerste vijf wedstrijden te winnen, terwijl de andere twee in een gelijkspel eindigden.

Real Madrid hanteert al jaren een salarisplafond van 15 miljoen euro per jaar voor spelers, en dat is ook het bedrag dat Mbappé nu verdient. Ook Jude Bellingham, die in zijn eerste seizoen 10 miljoen euro verdiende, profiteerde van de komst van Mbappé en ziet zijn salaris nu oplopen tot hetzelfde bedrag. Vinícius Júnior en Rodrygo verdienen iets minder, maar ook zij zagen hun inkomsten flink stijgen.

Eden Hazard

Dit salarisplafond van 15 miljoen euro per jaar geldt al lange tijd bij Real Madrid. Voorgaande topaankopen zoals Eden Hazard, Gareth Bale en zelfs Cristiano Ronaldo verdienden hetzelfde bedrag. Voor Ronaldo was dit salarislimiet zelfs een van de redenen om de club in te ruilen voor Juventus.

(Bron: Gewoon voor Hem - Intropic: Screen grabs YouTube)

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen