Prijsverschil in de 'Pintjesliga': deze clubs uit de Jupiler ¨Pro League serveren de goedkoopste en de duurste hamburgers

Hln.be voerde onderzoek uit naar vanalles en nog wat bij de clubs uit onze ‘Pintjesliga’. Maar wij hebben uit al die cijfertjes maar één ding uit gepikt, namelijk bij welke club je de goedkoopste hamburger kan eten. Want een burger en een avondje voetbal, er is toch geen beter duo!?

Allen naar Dender en Union

Wie in een stadion in de Jupiler Pro League een hamburger wil eten, betaalt niet overal dezelfde prijs. In Wallonië is het het duurst: bij Standard Luik betaal je 7 euro voor een hamburger, en in Charleroi betaal je hetzelfde bedrag voor een pita broodje.

De goedkoopste hamburgers vind je bij promovendus Dender en in het stadion van Union, waar je slechts 5 euro neerlegt. Opvallend is dat een hamburger ook het enige warme eten is dat te koop is in het Dudenpark. Dit heeft te maken met de beperkte ruimte in het oude stadion: "Door plaatsgebrek in het Dudenpark kunnen we geen andere snacks aanbieden," aldus de club.

'Haute cuisine' in het voetbalstadion

In de andere stadions is het aanbod een stuk ruimer. Racing Genk biedt trots hun ‘shtokken’ aan, Italiaanse arrosticinistokjes die populair zijn bij de supporters. Beerschot-fans kunnen genieten van een kommetje scampi diabolique. In Sint-Truiden wordt het menu aangepast aan de Japanse eigenaren: “Op Japan Day bieden we lokale Japanse specialiteiten aan.”

Bij AA Gent is eigenaar Sam Baro een Belg, maar in twee foodstands wordt Vietnamees streetfood aangeboden. Baro’s bedrijf, De Feestarchitect, serveert ook 'haute dogs', vegetarische worsten en verfijnde hamburgers.

(Bron: hln.be – Intropic: YouTube / Stadiums from the Sky)

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen