Overleeft bondscoach Tedesco het dramatische EK? Voetbalbond hakt de knoop door Sport
Overleeft bondscoach Tedesco het dramatische EK? Voetbalbond hakt de knoop door
Sport

Overleeft bondscoach Tedesco het dramatische EK? Voetbalbond hakt de knoop door

De Rode Duivels wisten niet te overtuigen op het EK voetbal en werden in de achtste finales uitgeschakeld door Frankrijk. Bondscoach Domenico Tedesco kreeg veel kritiek te verduren. In slechts één van hun vier wedstrijden op het EK in Duitsland wisten de Rode Duivels te scoren.

Hoewel Romelu Lukaku drie doelpunten afgekeurd zag worden, was het totaalbeeld van de Duivels teleurstellend. Tedesco werd bekritiseerd voor de speelstijl van de Belgen op het EK, met name de wedstrijd tegen Oekraïne werd gezien als dieptepunt. Het incident met Thibaut Courtois blijft ook nazinderen.

Wat met bondscoach Tedesco na teleurstellend EK?

Toch lijkt de positie van Tedesco niet in gevaar, volgens HLN. De voetbalbond zal pas eind augustus een beoordeling maken over de bondscoach. Als een ontslag in overweging was, zou die beoordeling eerder plaatsvinden.

Begin september begint de nieuwe Nations League-campagne. De Rode Duivels spelen dit jaar nog twee keer tegen Italië, Frankrijk en Israël. Mocht Tedesco pas eind augustus worden ontslagen, dan is er te weinig tijd om een nieuwe bondscoach aan te stellen.

(Bron: Redactie 24 – Intropic: YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties