Ook qua loon knalt hij iedereen uit het wiel! Dit waanzinnige bedrag verdient Tadej Pogacar bij UAE Sport
Ook qua loon knalt hij iedereen uit het wiel! Dit waanzinnige bedrag verdient Tadej Pogacar bij UAE
Sport

Ook qua loon knalt hij iedereen uit het wiel! Dit waanzinnige bedrag verdient Tadej Pogacar bij UAE

De 25-jarige Sloveen Tadej Pogacar heeft de Tour de France gewonnen. Drie weken lang fietste hij krankzinnige etappes, maar welk loon staat daar eigenlijk tegenover? En hoe verhouden renners zoals Wout Van Aert en Remco Evenepoel zich hierin?

Pogacar won tijdens de Tour de France van 2024 zes etappes en reed op twee dagen na voortdurend in de gele trui. In een interview achteraf noemde hij dit "een van zijn beste prestaties ooit". Het is opmerkelijk dat de Sloveen, die de Ronde van Frankrijk ook al in 2020 en 2021 won, nog maar 25 jaar oud is.

Wat is het loon van Tadej Pogacar?

Wielrenners werken harder dan voetballers, zeggen kenners. Ze maken sowieso meer trainingsuren. Toch halen sterren als Pogacar qua salaris niet de krankzinnige inkomens in het voetbal. Bij een club als Anderlecht of Club Brugge zou de Sloveen natuurlijk wel tot de grootverdieners behoren. Maar bij Europese topclubs, nee... daar bijlange niet.

Volgens onderzoek van de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport ontvangt Pogacar een salaris van 6 miljoen euro per jaar bij zijn team UAE Emirates, en hij staat tot 2027 onder contract. Je kunt je dus zeker financieel onafhankelijk fietsen!

Wat verdienen Evenepoel en Van Aert?

In deze tabel zie je de top 10 lonen van wielrenners. Het is gebaseerd op onderzoek van het doorgaans goed ingevoerde La Gazzetta dello Sport. Wielerploegen zelf geven echter geen absolute openheid van zaken, dus het werkelijke loon per renner kan enigszins afwijken.

Tadej Pagacar - €6.000.000 - UAE Emirates

Primoz Roglic - €4.500.000 - Red Bull-BORA-hansgrohe

Mathieu van der Poel - €4.000.000 - Alpecin-Deceuninck

Jonas Vingegaard - €4.000.000 - Visma-Lease a Bike

Wout van Aert - €3.500.000 - Visma-Lease a Bike

Remco Evenepoel - €2.800.000 - Soudal Quick-Step

Tom Pidcock - €2.700.000 - INEOS Grenadiers

Egnan Bernal - €2.500.000- INEOS Grenadiers

Carlos Rodriguez - €2.500.000 - INEOS Grenadiers

Adam Yates - €2.300.000 - UAE Emirates

(Bron: Manners - Intropic: YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties