Mooie derde plaats voor Evenepoel in de Tour, maar welk bedrag krijgt hij op z'n rekening gestort? Sport
Mooie derde plaats voor Evenepoel in de Tour, maar welk bedrag krijgt hij op z'n rekening gestort?
Sport

Mooie derde plaats voor Evenepoel in de Tour, maar welk bedrag krijgt hij op z'n rekening gestort?

De Tour de France 2024 is inmiddels geschiedenis, en de financiële balans kan worden opgemaakt. Remco Evenepoel presteerde niet alleen sportief uitstekend, maar verzamelde ook een aanzienlijk prijzengeld van 166.870 euro. Alleen Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard deden het beter.

De grootste winnaar was, niet verrassend, eindwinnaar Tadej Pogacar. Hij verdiende 621.180 euro aan prijzengeld, waarvan het grootste deel, 500.000 euro, afkomstig was van zijn eindzege. Daarnaast brachten zijn zes etappezeges hem nog eens 66.000 euro op. Jonas Vingegaard eindigde op de tweede plaats met een totaalbedrag van 250.400 euro. Hij verdiende 200.000 euro voor zijn tweede plek in het eindklassement.

Wat verdiende Remco Evenepoel in de Tour de France?

Remco Evenepoel ontving 100.000 euro voor zijn derde plaats. Naast zijn podiumplek leverde Evenepoels eindzege in het jongerenklassement hem nog eens 20.000 euro op. Zijn totaalbedrag werd verder aangevuld door een etappezege (11.000 euro), verschillende ereplaatsen en dagen in de witte trui.

Het is echter belangrijk op te merken dat Evenepoel het prijzengeld niet volledig zelf ontvangt. Het prijzengeld wordt meestal verdeeld binnen het team: 85-90% gaat naar de renners en 10-15% naar het personeel. Bovendien wordt het prijzengeld belast in Frankrijk, waarna de Cyclistes Professionnels Associés (CPA) 1% voor de strijd tegen doping, 5% voor het 'transition fund', en 2% voor de eigen werking aftrekt. Daarna wordt het resterende bedrag opnieuw belast door de Belgische fiscus.

(Bron: hln.be – Intropic: Screen grab YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties