Luca Brecel verbaast jan en alleman met straffe uitspraak: "Wil eerste snookerspeler zijn die dat doet!"

Van de Crucible naar de Ironman? Als het aan Luca Brecel (29) ligt, wordt hij binnenkort de eerste snookerspeler die ook de beruchte Ironman volbrengt. Hij zegt zelfs dat deze prestatie hem meer zou betekenen dan zijn wereldtitel in het snooker, zo vertelt hij aan de sportwebsite Sportsboom.

Luca Brecel wil deelnemen aan Ironman

Die indrukwekkende zeventiendaagse reis naar zijn wereldtitel in het ‘Crucible Theatre’ in Sheffield, inmiddels anderhalf jaar geleden, was een zware fysieke en mentale uitdaging voor ‘The Belgian Bullet’. Maar Brecel wil verder gaan. Hij heeft zijn zinnen gezet op de Ironman: 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen in Hawaï. “Op een dag wil ik die Ironman echt voltooien,” vertelt Brecel aan Sportsboom.com. “Natuurlijk moet ik fysiek nog veel verbeteren, maar het is echt een doel voor me.”

Een extra motivatie voor Brecel is de Ironman-tatoeage die hij als liefhebber van tatoeages wil laten zetten. “Honderd procent zeker dat ik dan naar de tattooshop ga. Dat zou een geweldige prestatie zijn. En ook de trofee of medaille — wat je daar ook voor krijgt — zou me meer doen dan mijn wereldbeker. Die ligt ergens in de kelder... Ik heb hem nog nooit echt goed bekeken. Maar de Ironman-trofee zou een ereplaats krijgen.”

"Ik word steeds sneller en beter"

Brecel vertelt dat hij altijd al van hardlopen heeft gehouden, hoewel hij na zijn wereldtitel snel wat kilo's aankwam. Nu helpt joggen hem om weer fit te worden, en dat geeft hem een goed gevoel. “Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld als nu. Ik doe er alles aan om fysiek weer topfit te worden. Ik ben al wat gewicht kwijt, maar er kan nog meer af. Het hardlopen helpt me daar enorm bij. Drie jaar geleden ging ik bijna dagelijks joggen, maar nu loop ik met een hogere hartslag. Ik merk dat het me goed doet, en ik wil steeds beter en sneller worden.”

(Bron: hln.be – Intropic: Screen grab YouTube)

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen