'Leider' van Rode Duivels-fans legt uit waarom het sfeerblok "Tedesco buiten" riep: "Geen loze woorden!" Sport
'Leider' van Rode Duivels-fans legt uit waarom het sfeerblok "Tedesco buiten" riep: "Geen loze woorden!"
Sport

'Leider' van Rode Duivels-fans legt uit waarom het sfeerblok "Tedesco buiten" riep: "Geen loze woorden!"

De Rode Duivels gingen op maandag met 1-2 de boot in tegen ‘zwart beest’ Frankrijk. Toch was iedereen het er nadien over eens dat het spel van onze nationale ploeg een pak beter was dan tegen de Italianen en op het EK.

"Het waren geen loze woorden"

Het was dan ook verrassend dat verschillende supporters na de match “Tedesco buiten” scandeerden. Blijkbaar waren het de Franstalige fans die eerst begonnen te roepen om het ontslag van de bondscoach. John Gislain is één van de leiders van het sfeerblok in het Koning Boudewijnstadion en legt uit waarom dat gebeurde.

“Ik begrijp dat dit moment je misschien heeft verrast, maar het waren geen loze woorden”, vertelt hij in Het Nieuwsblad. Ze waren een reactie op het tegenvallende EK. “Dit was de eerste keer dat de Rode Duivels na die mislukking in de zomer in België speelden.”

"Het vergroot de afstand tussen het team en de fans"

“Het was dan ook de eerste keer dat we onze teleurstelling tegenover de hoofdverantwoordelijke konden laten horen. We stellen vragen bij zijn omgang met de spelers. Er is het geval-Courtois en ook De Bruyne is er nu even niet bij.” De fans willen ook meer open trainingen, iets wat Roberto Martinez veel vaker deed.

“Dit vergroot de afstand tussen het team en de supporters. De familiegeest van het Marc Wilmots-tijdperk is verdwenen. We voelen ons in de steek gelaten en er kan geen dialoog meer plaatsvinden. Het fluitconcert op het EK na Oekraïne is daar ook een voorbeeld van,” besluit Gislain.

(Bron: Het Nieuwsblad - Intropic: YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties