Komt de nieuwe Luke Littler uit Vlaanderen? Het dartstalent van deze 2-jarige is alleszins fenomenaal Sport
Komt de nieuwe Luke Littler uit Vlaanderen? Het dartstalent van deze 2-jarige is alleszins fenomenaal
Sport

Komt de nieuwe Luke Littler uit Vlaanderen? Het dartstalent van deze 2-jarige is alleszins fenomenaal

Léano Vanneste, een tweejarige jongen uit Zwevegem, is wereldwijd een hit geworden in de dartwereld dankzij zijn indrukwekkende TikTok-video’s, die al meer dan 52 miljoen keer zijn bekeken. Hoewel Léano in België nog relatief onbekend is, hebben internationale media hem al opgemerkt vanwege zijn opvallende talent.

Komt de nieuwe Luke Littler uit Vlaanderen?

Zijn vader Jelle raakte geïnspireerd door zijn schoonvader en introduceerde Léano al vroeg in de sport. Het begon allemaal met een magnetisch dartbord dat Léano van zijn grootouders kreeg na een vakantie in Spanje. Ondanks zijn jonge leeftijd en het feit dat hij nog niet kan rekenen, begrijpt hij al de basisprincipes van het spel, zoals het raken van de roos.

Hij imiteert professionele darters die hij op televisie ziet, wat zijn speelse manier van leren en ontwikkelen stimuleert. Met zijn groeiende online populariteit komen ook commerciële aanbiedingen op gang, zoals sponsorcontracten voor kleding en andere producten. Toch benadrukt zijn vader Jelle dat hij geen druk wil uitoefenen op Léano. Het belangrijkste is dat zijn zoon plezier blijft hebben in het darten.

Eerst genieten en ontwikkelen

Pas als Léano over een paar jaar nog steeds dezelfde passie heeft, zal er gekeken worden naar verdere stappen in de sport. Voor nu blijft de focus op het genieten en het speels ontwikkelen van zijn talent. Of Léano in de toekomst een professionele darter wordt, zal de tijd uitwijzen, maar één ding is zeker: hij heeft nu al de aandacht van de wereld weten te grijpen!

(Bron: De Telegraaf)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties