Italiaanse media snoeihard voor 'onzichtbare' Rode Duivels: "Italië was een machine die België overklaste!"

De Italiaanse media zijn vol lof over de Squadra na hun indrukwekkende eerste 40 minuten tegen de Rode Duivels: “België was bijna met stomheid geslagen.” En tegelijk zijn ze snoeihard voor de ‘onzichtbare’ Belgische nationale ploeg.

"België werd gedegradeerd tot figuranten"

La Gazzetta dello Sport merkte op: “België was bijna met stomheid geslagen.” Enkele spelers worden specifiek genoemd: “Trossard en De Ketelaere hadden moeite om ruimte te vinden. Mangala leek als een afbrokkelende dam, Tielemans functioneerde als een trage diesel en Openda werd gevangen door de fysiek sterke Bastoni. Ook de wissels van Tedesco, vooral die van Lukebakio, brachten niet de gewenste scherpte. België werd gedegradeerd tot figuranten op het veld.”

Corriere dello Sport wees erop dat België in de eerste helft “versuft” oogde zonder Lukaku en De Bruyne. “Tot de rode kaart speelde Italië spectaculair en oogstrelend. Ze waren op elk vlak superieur aan de Rode Duivels. Italië was een machine die België overklaste. Het leek te mooi om waar te zijn.”

Penaltyfase

Corriere dello Sport signaleerde wel dat Italië goed wegkwam bij de penaltyfase na een vermeende fout van Bastoni op Openda. “Na de terechte rode kaart voor Pellegrini, die werd bevestigd door de VAR, blijft die fase echter discussie waardig. Je ziet toch duidelijk dat Bastoni met zijn voet Openda raakt en niet de bal;” klonk het. Daniele Adani, voormalig verdediger en nu analist bij staatszender Rai, stelde: “Als wij die penalty niet hadden gekregen, stonden we nu nog te protesteren tegen die beslissing.”

(lees verder onder de tweet)

Laagste score voor De Ketelaere

In het spelersrapport van Tuttomercatoweb krijgt Andrea Cambiaso de hoogste score: 7,5 op 10. “Hij scoorde de opener en creëerde de tweede goal. Dodelijk aanvallend en ook defensief sterk - vraag dat maar aan Trossard,” schrijft men. De laagste score, een 5, is voor De Ketelaere. “Hij loopt graag tussen de lijnen, maar werd daar verzwolgen door het Italiaanse middenveld en kwam daar nooit uit,” klinkt het. De beste scores zijn voor De Cuyper en Trossard, vooral vanwege hun inbreng bij de goals; beiden kregen een 7.

(Bron: hln.be - Intropic: YouTube)

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen