Anderlecht-spelers (en andere fans) hebben het gehad met gedrag / acties van 'Mauves Army': "Ze moeten zich gedragen!"

Mauves Army boycotte de eerste 12 minuten van de wedstrijd Anderlecht-Standard als protest tegen het verbod op uitfans tijdens de Clasico’s dit seizoen. Deze actie viel echter niet in goede aarde bij zowel medefans als spelers.

Protestactie

De groep betrad het stadion pas na twaalf minuten speeltijd, maar werd verwelkomd met boegeroep van andere supporters. Ook de Anderlecht-spelers waren niet blij met de actie. Hoewel ze de Mauves Army-fans begroetten, stopten ze deze keer niet zoals gebruikelijk bij hun vak.

Mario Stroeykens gaf in een interview met Het Laatste Nieuws toelichting: "Wij als spelers hebben de fans bedankt, maar we zijn misschien wat sneller doorgelopen om er geen drama van te maken." Hij benadrukte dat zowel de spelers als de andere supporters respect verdienen, vooral tijdens een Clasico. "Het is jammer dat dit uitgerekend vandaag moet gebeuren."

"Ze moeten het voorbeeld geven"

Stroeykens verwees ook naar de gebeurtenissen in Sociedad: "Zoiets moet je vermijden. Misschien zal de Pro League dan beslissen om opnieuw uitfans toe te laten, maar dat begint bij het goede voorbeeld geven en je gedragen."

(Bron: Redactie 24 - Intropic: Screen grabYouTube)

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen