Wat gaan we missen als het tussen Vlaanderen en Wallonië tot een definitieve breuk komt? Het bier? Ja, misschien wel. Maar als we even in eigen broekzak kijken, vinden we ook bij ons voldoende smakelijk gerstenat.
Wallonië:
La Chouffe: leverdoder gebrouwen door een zatte kabouter uit het hart van de Ardennen.
Rochefort: abdijbier dat met een topper van 11,3 graden hart- en bloedvaten helpt verzuipen.
Chimay: bruine, rode en blauwe flessen doen u alle kleuren van de regenboog zien.
Ciney: blond en bruin genot van 7% alcohol voor zoete en bittere alcoholisten.
Abbeye des Rocs: onbekende maar daarom niet onbeminde liquide van bijna tien graden.
Vlaanderen:
Westmalle Tripel: hoe zatter de pater, hoe straffer het bier.
Affligem: ambachtelijk gebrouwen vloeibaar goud dat uw geest in heerlijke mist verhult.
Westvleteren: kampioenenbier waar de halve wereld high van wil worden.
Piraat: rasechte killer van 10,5 graden die tot diep in uw vezels lelijk huishouden kan.
Duvel: hellegathond die zijn tanden tot twee dagen na de laatste consumptie in uw hersenen zet.
Maak uw weloverwogen keuze.
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties