Drinken op een lege of volle maag: dit experiment laat het schokkende verschil zien LIFESTYLE
Drinken op een lege of volle maag: dit experiment laat het schokkende verschil zien
LIFESTYLE

Drinken op een lege of volle maag: dit experiment laat het schokkende verschil zien

Naarmate we wat ouder worden, lijkt de voorbereiding voor een avondje drinken toch net wat ‘serieuzer’ te worden. Pre-drinks veranderen van een paar biertjes op je studentenkot naar gewoon een glaasje in de keuken, en de buis Pringles van vroeger is nu een stevige maaltijd om 'de maag te vullen'.

Drinken op een volle maag vs. op een lege maag

We weten allemaal dat drinken op een lege maag ervoor zorgt dat je veel sneller dronken wordt. Maar om echt te laten zien hoeveel impact dit heeft, deed een vrouw een experiment waarin ze het schokkende verschil liet zien tussen drinken op een volle maag en een lege maag. Loryn Powell, een contentmaker uit de VS die grappige en alcoholgerelateerde video's maakt, gebruikte een ademtest om haar bloedalcoholgehalte (BAC) over een aantal uren te meten na het drinken.

"Heb mijn piek al bereikt"

Op de eerste dag at Powell drie pizzapunten voordat ze meteen vier shotjes wodka nam. Na een half uur mat ze een BAC van 0,046 procent, en na een uur was dat alweer gedaald naar 0,044 procent. “Ik heb mijn piek al bereikt en ik ga alweer naar beneden,” zei een verbaasde Powell. Na anderhalf uur was haar BAC gezakt naar 0,036 procent, vervolgens naar 0,024 procent na twee uur en uiteindelijk naar 0,015 procent na drie uur. Na vier uur had Powell weer een BAC van 0 procent. Niet slecht. Maar op de tweede dag at ze de hele dag niets voordat ze weer vier shotjes wodka achterover sloeg.

(lees verder onder de afbeelding)

Drinken op een lege of volle maag: dit experiment laat het schokkende verschil zien

Pas na twee uur een daling

Net als de eerste dag, bereikte haar BAC binnen 30 minuten 0,046 procent. Maar daar hield de overeenkomst op, want na een uur was haar BAC opgelopen tot 0,084 procent – bijna het dubbele van de dag ervoor, toen ze een volle maag had. “Ik voel me heel anders dan 24 uur geleden,” zei ze. Na anderhalf uur was haar BAC zelfs nog verder gestegen naar 0,089 procent. Pas na twee uur begon het iets te dalen, naar 0,088 procent, en het duurde drie uur om naar 0,075 procent te zakken en vier uur om tot 0,056 procent te komen. Het duurde dus vier uur om nuchter te worden met een volle maag, maar maar liefst acht uur op een lege maag.

(Bron: LADbible – Intropic: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties