Gaming accessoire merk Trust heeft ons de mogelijkheid gegeven om de nieuwste gaming chair uit te testen genaamd de GXT 721 Ruya Pro. Dit is een stoel voor gamers met meerdere features waaronder een ingebouwde onderrugsteun. Is de Trust GXT 721 Ruya Pro Gaming Chair de moeite waard?
Specificaties en prijs
De Trust GXT 721 Ruya Pro is een gamingbureaustoel die nu verkrijgbaar is bij verschillende retailers. De adviesprijs is €399. Dat is aan de hoge kant, maar de Resto Pro had destijds dezelfde prijs en is nu veel goedkoper te vinden. Trust komt regelmatig met aanbiedingen waar producten scherper worden geprijsd. De Ruya Pro is op dit moment te krijgen voor €399. Hiervoor krijg je een gaming stoel met de meest nieuwe features en premium materialen. Jammer genoeg is de Ruya Pro enkel in het zwart te krijgen. Andere kleurenopties waren welkom geweest, zoals volledig wit of bordeauxrood. Trust verkoopt meerdere soorten gaming stoelen voor verschillende budgetten. Van de dit model is er op dit moment maar 1 optie beschikbaar.
De stoel weegt 24KG, dat is best zwaar en dat komt vooral omdat er is gekozen voor robuuste materialen namelijk een combinatie van plastic, metaal, high density foam, PU-leer, zwarte nylon en hout (in de frame). Dit maakt de stoel mooi en stevig waardoor het geschikt is voor een persoon met een maximaal gewicht van 150 KG. De afmetingen zijn 85cm x 55cm x 48cm. De Ruya Pro is geschikt voor alle leeftijden, van klein tot groot. De stoel is op papier iets minder breed dan de Resto Pro, maar wij hebben er in de praktijk niet echt wat van gemerkt. Het is vergeleken met andere stoelen, nog steeds een brede stoel waar je niet krap op zit.

Eenvoudig te monteren
De Ruya Pro komt in een gigantische doos waar alle onderdelen van de stoel als een puzzelstuk zijn gestopt. In plaats van meerdere kleinere dozen heeft Trust gekozen voor één grote doos. De grootte maakt het wel lastig om het te dragen. Het is aangeraden om de grote doos met twee personen te dragen, vooral als je een huis hebt met een trap of woont in een appartement.
Alle onderdelen zijn apart te vinden in de doos, zorgvuldig omhuld in beschermende folie, om eventuele krassen en andere schade te voorkomen. De installatie was vrij eenvoudig, maar de volgorde van de installatie van de bijgevoegde handleiding is niet heel logisch aangezien we in één keer heel veel gewicht moesten dragen bij het schroeven van het zitkussen + de rugleuning op de poten. Het is slimmer om eerst de onderkant te doen, dan de middenstuk en als laatste de rugleuning schroeven. In de handhelding is het middenstuk plus de rugsteunleuning bij elkaar die je op de poten moet zetten. Dat is zwaar en onnodig en maakt het vastzetten onnodig lastig.
De handleiding bestaat alleen uit afbeeldingen en geen tekst. Het kan een beetje verwarrend worden als dit de eerste keer dat je iets bouwt met een handleiding. Het in elkaar zetten van de stoel nam ongeveer 30 minuten in beslag. Er is geen schroevendraaier nodig om de schroeven vast te maken. Het enige wat je nodig hebt is de bijgeleverde hexuitdraaisleutel.

Geschikt voor gamers en niet-gamers
Nadat de stoel gemonteerd is, kan je pas zien hoe strak het design daadwerkelijk is. Het design oogt minimalistisch waardoor het ook prima te gebruiken is door niet-gamers. Er is hier geen RGB of gebruik van felle kleuren. Er is enkel gebruikgemaakt van zwarte materialen met gouden randen en al het naaiwerk is gedaan met de kleur goud, wat een mooi contrast geeft. Het geeft het gevoel van een stoel in een supercar.
Vergeleken met de Resto Pro is de Ruya Pro iets minder uitgesproken, maar de materialen voelen hier iets meer premium aan. De kussens zijn niet geheel van leer gemaakt, bij de Ruya is dat wel het geval. Het nadeel van leer is dat deze na een tijdje slijtage krijgt en het produceert geluid wanneer leer met leer op elkaar duwt bij het zitten. Door de combinatie van materialen, verwachten wij hier op korte termijn minder slijtage te zien. De kussens zijn ook harder, waardoor er minder beweging ontstaat bij het zitten en opstaan. De kussens hebben verder micro gaten waardoor het ademt en beter geschikt is voor de warme zomermaanden. De materialen zijn verder bestand tegen vlekken en vloeistof. De wielen zijn robuust en draaien op verschillende ondergronden waaronder tapijten.
Aan de onderkant van de stoel is er een vijf sterren base gemaakt van metaal, het zwaarste onderdeel van de stoel. De rugleuning is dikker dan de Resto en is harder. De unieke feature van deze stoel is dat er een ingebouwde onderrugsteun is die de gebruiker zelf op verschillende niveaus kan zetten. Dat gaat door middel van een draaiwiel aan de rechterkant van de stoel. Door deze te draaien, ontstaat er als het ware een kleine duw bij je onderrug voor extra steun. Dit voelt goed en maakt de zitervaring net wat aangenamer. Voor ons was het helemaal geweldig geweest als deze feature ook aan de bovenkant was verwerkt voor een extra bovenrugondersteuning. Wij hebben namelijk bij lange uren zitten meer last van onze bovenrug dan onderrug.
Voor de rest zit de Ruya Pro prima comfortabel voor lange uren gamen of bureauwerk. Het is nog steeds niet super ergonomisch zoals zakelijke bureaustoelen, maar wat betreft gaming chairs, is dit één van de meest comfortabele. Trust heeft als extra een hoofd bijgeleverd. Deze sluit je heel eenvoudig elastisch op de stoel om je hoofd of nek extra steun te geven.

Personaliseren
De Trust Ruya Pro is daarnaast uitgerust met een aantal interessante features. Zo kan je door middel van het tilting mechanisme, de stoel voorzien van een klein schommeleffect, wat de zitervaring net wat prettiger maakt. Als je hier geen fan van bent, kan je dit door een hendel onderin vergrendelen zodat er geen schommeleffect meer is.
Een andere handige feature is een hendel die onder de rechterarmleuning is te vinden. Hiermee kan je de positie van de rugleuning aanpassen. Je kan de rugleuning helemaal recht zetten, dit is het beste voor je rug tijdens het werken achter een PC. Als je gaat gamen met een controller is iets meer diepte prettiger, omdat je dan lekker relaxed achterover kan leunen. Het is ook mogelijk om de rugleuning helemaal plat te leggen om erop te kunnen liggen. Zo kan je deze stoel omtoveren tot een mini bed, handig voor een powernap bijvoorbeeld na lange uren werken of gamen.
Verder zijn er 4D-armleuningen. Door de knoppen bij de armleuningen kan je de positie en hoogte op verschillende manieren instellen. Helaas is er net als bij de Trust Ruya Pro, geen hard lock mechanische bij de armleuningen. Met een beetje druk, verschuiven deze al wat niet altijd de bedoeling is. Een stevig lock-systeem voor een gewenste positie was prettig geweest.
Conclusie
De Trust GXT 721 Ruya Pro is niet een revolutie, maar een evolutie van de voorgaande gaming stoelen van Trust. Het design is net wat scherper, het monteren gaat snel, de gebruikte materialen voelen beter aan en beloven een langere levensduur, het gekraak van voorgaande modellen is hier niet aanwezig en de onderrugsteun maakt de stoel net wat ergonomischer. Door het minimalistisch design en de onderrugsteun, is de Trust Ruya Pro een moderne gaming chair die wij aanraden aan zowel gamers, maar ook niet-gamers.
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties