Vrouw die al zes jaar alleen vlees en zuivel eet, onthult de schokkende impact op haar lichaam

Vegan diëten zijn de afgelopen jaren in opkomst. Niet iedereen is echter overtuigd van de groeiende trend om dierlijke producten uit hun dieet te schrappen. Zo deelt een vrouw, die de afgelopen zes jaar uitsluitend vlees en zuivel heeft gegeten na eerder veganistisch te zijn geweest, de impact die dit dieet op haar lichaam heeft gehad.

De in de VS gevestigde contentmaker Bella (@steakandbuttergal) geeft regelmatig updates over haar exclusieve carnivorenlevensstijl, waarbij ze alle koolhydraten, fruit en groenten mijdt. De keuze voor zo’n drastisch dieet kan voor de meesten van ons als een schok komen, aangezien ons regelmatig wordt verteld dat een gebalanceerd eetpatroon belangrijk is.

Fysieke én mentale gezondheid

Toch blijft Bella trouw aan haar carnivorenkeuze en beweert ze dat haar levensstijl heeft geholpen bij het aanpakken van huidproblemen, het reguleren van haar menstruatiecyclus en het verbeteren van haar mentale gezondheid. In een video waarin ze zichzelf laat zien terwijl ze een hele gebraden kip eet, vertelt Bella aan haar meer dan 400.000 volgers op Instagram: "Ik heb in zes jaar geen enkele koolhydraat, stuk fruit of groente gegeten, en ik heb geen gebrek aan energie of hormonale problemen.”

12 kilo afgevallen

“Ik ben eigenlijk 12 kilo afgevallen, heb nu pijnloze menstruaties, ongelooflijk stabiele energie en stemmingen omdat mijn lichaam nu vet verbrandt als brandstof." In een andere video beweert ze dat haar lichaamsgeur drastisch is verbeterd sinds ze overstapte van een veganistisch naar een carnivoor dieet. "Mensen denken dat als je alleen vlees eet, je vreselijk zult ruiken," zegt ze in een voice-over terwijl ze een steak eet. "Ik was ongeveer zes jaar veganistisch en mijn lichaamsgeur, winden en zweten waren volledig uit de hand gelopen. Nu ik carnivoor ben, heb ik geen zeep of douchegel meer nodig. Ik ruik fantastisch en ik laat geen winden meer."

Wat zeggen experts?

Volgens richtlijnen experts zou een gezond en gebalanceerd dieet voor volwassenen uit minimaal vijf porties fruit en groenten moeten bestaan, vezelrijke voedingsmiddelen zoals aardappelen, rijst of brood, zuivel (of zuivelalternatieven), een eiwitbron en onverzadigde oliën. Wat betreft het eten van rood of bewerkt vlees, beveelt men aan om niet meer dan 70 gram per dag te consumeren. Men waarschuwt ook dat bewerkt en rood vlees kankerverwekkend is en in verband wordt gebracht met een verhoogd risico op darmkanker.

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen