We krijgen allemaal te horen dat een evenwichtig en gevarieerd dieet een belangrijk onderdeel is van gezond blijven, maar wat gebeurt er als je de rest van je dagen maar twee soorten voedsel eet? Blijkbaar heeft het niet de resultaten die je zou denken, want een man heeft uitgelegd wat er met zijn lichaam gebeurde na een jaar van alleen maar rood vlees en eieren eten.
Ja, sommige mensen houden zich aan een dagelijks dieet van een biefstuk van een halve kilo, een pond gemalen rundvlees en zes eieren. Voorstanders van het 'carnivoren dieet' zijn onder andere Joe Rogan en Jordan Peterson, maar zoals de Mail Online meldt, heeft een man uit Nebraska zijn leven veranderd door alleen rood vlees en eieren te eten.
"Het verschil is waanzinnig"
Voordat hij er aan begon, woog Patrick Ensley blijkbaar rond de 150 kilo en was zijn maag 'te groot' om gemeten te worden. Nadat hij het carnivorendieet had gevolgd, verloor Ensley naar verluidt 70 kilo, had hij geen last meer van depressies en had hij meer energie om met zijn zoon te spelen. In een YouTube-documentaire waarin hij zijn dieet in kaart brengt, legt Ensley uit hoe hij zijn borstkas, zijn buik en zijn heupen heeft laten ‘krimpen’.
Hij legt uit: “Ik heb nog zo'n 15 tot 20 kilo over tot ik mijn doel heb bereikt, maar het verschil tussen toen en nu is waanzinnig.” Hij had een verstoorde slaap en snurkte tegen de muren en voegde eraan toe: “Ik werd 's nachts verschillende keren wakker. Ik werd 's ochtends wakker; en zelfs als ik 10 uur had geslapen, wilde ik gewoon niet uit bed komen. Ik was pijnlijk en stijf. Mijn enkels, rug en knieën deden pijn en ik voelde me gewoon ellendig.”
"Ik voel me verfrist en energiek"
Ensley voelt zich niet alleen 'verfrist' en 'energiek', maar vertelt ook hoe hij het vroeger moeilijk had met zijn baan als HVAC-technicus vanwege zijn gewicht, maar dat hij nu geen 'gevangene' meer is van zijn eigen lichaam. Hoewel diëten met veel rood vlees in verband worden gebracht met aandoeningen variërend van hartaandoeningen tot kanker, beweren sommige artsen dat deze geen onderscheid maken tussen 'heel' rood vlees zoals biefstuk en verwerkt voedsel zoals hamburgers. De Britse cardioloog Dr. Aseem Malhotra zegt dat er 'geen bewijs' is dat rood vlees deze aandoeningen verhoogt.
“Ik zeg tegen mijn patiënten: 'Het maakt me niet uit hoeveel rood vlees je eet...' Het bewijs is er alleen voor bewerkt vlees, niet voor rood vlees.” Hij is het ermee eens dat de meeste onderzoeken geen rekening houden met verschillen tussen rood vlees en verwerkt vlees, hoewel de American Heart Association suggereert dat we onze consumptie van voedsel met veel verzadigd vet, zoals rood vlees en eieren, moeten matigen.
"Je zet je hart onder druk"
Dit is niet het enige potentiële probleem, zo waarschuwde Jane Clarke, gespecialiseerd darmverpleegkundige in het Verenigd Koninkrijk: “Als je dieet bestaat uit bord na bord verzadigd vet en cholesterol, dan zet je je hart enorm onder druk. Als je langdurig een vleeseter-dieet eet, verhoog je het risico op hartaanvallen en beroertes.”
Ondanks de kritiek staat Ensley achter zijn dieet en concludeert: “Maak 'voor'-foto's, ook al voelt dat ongemakkelijk, want maanden later zul je terugkijken en zeggen: 'Wow, ik ben zoveel veranderd.' Zoals bij elk extreem dieet is het wel raadzaam om met je arts te praten als je het overweegt.”
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties