HR-manager onthult 'boterhamtest' die gebruikt wordt bij sollicitatiegesprek: "Slagingspercentage is slechts 30%" News
HR-manager onthult 'boterhamtest' die gebruikt wordt bij sollicitatiegesprek: "Slagingspercentage is slechts 30%"
News

HR-manager onthult 'boterhamtest' die gebruikt wordt bij sollicitatiegesprek: "Slagingspercentage is slechts 30%"

Sollicitatiegesprekken zijn een feit van het leven en, hoe ongemakkelijk ze ook zijn, je kunt er niet omheen. Ze zijn niet de meest natuurlijke situaties, toch? Van het perfectioneren van je eerste indruk tot het vinden van de juiste toon bij je vervolgvragen, er is zoveel om te onthouden.

Slinkse tactieken tijdens sollicitatiegesprekken

Maar sommige werkgevers gebruiken slinkse tactieken om hun selectie van kandidaten iets gemakkelijker te maken. Een bekende techniek is de koffiekop-test, waarbij wordt gekeken of een potentiële werknemer zijn mok na gebruik terugbrengt en afwast. De gedachte om een sollicitatiegesprek perfect te doorstaan - maar dan te struikelen over iets waar je nooit van wist dat je erop getest werd - is behoorlijk angstaanjagend.

Zozeer zelfs, dat mensen naar Reddit zijn gegaan om te achterhalen welke andere trucs interviewers door de jaren heen hebben gebruikt. Een gebruiker stelde de vraag op het R/AskReddit-forum: "Managers van Reddit, hebben jullie speciale 'testen' voor sollicitanten die je zonder dat ze het weten toepast?" Er kwamen veel reacties binnen, maar één nogal weerzinwekkende onthulling sprong eruit.

Boterham smeren

In de reacties beschreef een manager de simpele test waarbij de meeste sollicitanten zouden falen. Ze legden uit: "Ik werkte vroeger in een café. Het werk was simpel. Ik vroeg kandidaten om twee sneetjes brood te beleggen met boter en er een plak kaas op te doen om een sandwich te maken. Degenen die hun handen niet eerst waste; faalden." Een nieuwsgierige Redditor stelde de vraag die iedereen zich afvroeg: "Wat was het slagingspercentage?"

Hygiëne in de horeca

Een andere gebruiker gaf toe: "Ik ben bang om het te weten," terwijl de poster zijn sombere antwoord gaf: "Ongeveer 30 procent." Dat betekent dat maar liefst 70 procent van de mensen die in het café solliciteerden blijkbaar hun handen niet waste voordat ze met voedsel omgingen. Of je nu eerder in de horeca hebt gewerkt of niet, het is duidelijk dat hygiëne een ongelooflijk belangrijk onderdeel van de job is.

(Intropic: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties