De controversiële aanwervings- en ontslagprocedure bij Netflix zorgt voor ophef: "Is dit niet erg toxisch?" News
De controversiële aanwervings- en ontslagprocedure bij Netflix zorgt voor ophef: "Is dit niet erg toxisch?"
News

De controversiële aanwervings- en ontslagprocedure bij Netflix zorgt voor ophef: "Is dit niet erg toxisch?"

Netflix heeft onthuld hoe ze beslissen welke mensen ze aannemen en wie ze houden - en dat heeft veel mensen verdeeld. Het streamingplatform heeft aantoonbaar een van de grootste catalogi van series en films in vergelijking met zijn concurrenten, en vanaf 2023 had het ongeveer 13.000 werknemers in dienst.

Dit aantal is meer dan het dubbele van wat in 2017 werd geregistreerd, omdat het bedrijf is blijven uitgroeien tot een reus in zijn sector. Mensen zijn nu geschokt toen ze ontdekten hoe het aanwervings- en ontslagproces van het bedrijf werkt voor zijn duizenden werknemers. Netflix onthulde dat ze vier kernprincipes hebben die volgens hen een ‘cultuur van uitmuntendheid’ in stand houden.

'The Dream Team' van Netflix

Deze principes zijn The Dream Team, People over Process, Uncomfortably Exciting en Great and Always Better. En het is vooral het eerste punt dat mensen aan het praten maakt, want er is een ongebruikelijke en controversiële methode die het streamingplatform gebruikt om te bepalen of een werknemer zijn baan kan houden bij het Dream Team. Dit staat bij Netflix bekend als de 'keeperstest' en vraagt medewerkers dingen als: “Als X zou willen vertrekken, zou ik er dan voor vechten om hem te houden?”. Of “met alles wat ik nu weet, zou ik X weer aannemen?”.

(lees verder onder de afbeelding)

De controversiële aanwervings- en ontslagprocedure bij Netflix zorgt voor ophef: "Is dit niet erg toxisch?"

"Het helpt verrassingen te voorkomen"

Ze zeggen dat als het antwoord nee is, het eerlijker is voor iedereen om snel uit elkaar te gaan. Op hun website zegt Netflix “In abstracto kan de keeperstest eng klinken. In werkelijkheid moedigen we iedereen aan om regelmatig met hun managers te praten over wat goed gaat en wat niet. Dit helpt verrassingen te voorkomen. Managers beoordelen teamleden ook op hun hele staat van dienst, in plaats van zich te concentreren op de fouten of inzetten die niets opleverden. In het Dream Team heb je mensen nodig die de status quo uitdagen en nieuwe dingen proberen. Dus blijven we bij onze werknemers ook na korte-termijn hobbels.”

"Is dit niet toxisch?"

Verder zeggen ze dat - hoe briljant iemand ook is - er “in ons Dream Team geen plaats is voor mensen die hun collega's niet met fatsoen en respect behandelen. Als je getalenteerde mensen hebt die goed samenwerken - elkaars bedoelingen vertrouwen en hun verschillen respecteren - dan maakt dat iedereen succesvoller.” In een reactie op het bedrijfsbeleid op Reddit schreef een gebruiker: “Oh wow, nu ik dat gelezen heb, lijkt het alsof de bedrijfscultuur een beetje stinkt naar toxiciteit en bedrijfspolitiek.” Iemand anders was het daar niet mee eens en zei: “Hoe is dat toxisch? Dat klinkt als elk bedrijf, Waarom zou een bedrijf vechten om een werknemer te houden waar ze niet van houden?”

(Bron: Unilad Tech – Afbeeldingen: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties