10.000 stappen per dag? Nee, wetenschappers onthullen een nieuw aantal stappen dat je dagelijks moet zetten News
10.000 stappen per dag? Nee, wetenschappers onthullen een nieuw aantal stappen dat je dagelijks moet zetten
News

10.000 stappen per dag? Nee, wetenschappers onthullen een nieuw aantal stappen dat je dagelijks moet zetten

Heb je ook moeite met het behalen van die 10.000 stappen per dag, terwijl je weet dat het goed voor je gezondheid is? Maak je geen zorgen, want recent onderzoek toont aan dat het niet noodzakelijk is om deze magische grens te bereiken. Minder stappen kunnen ook gezond zijn, maar hoeveel dan precies?

Hoeveel stappen per dag om gezond te blijven?

Veel werkende mensen vinden het moeilijk om dagelijks 10.000 stappen te zetten. Lange werkdagen, reistijd en de behoefte aan ontspanning maken het een uitdaging om voldoende te bewegen. Gelukkig hebben wetenschappers ontdekt dat je al aanzienlijke gezondheidsvoordelen kunt behalen met minder dan 10.000 stappen per dag.

Onderzoek gepubliceerd in het 'European Journal of Preventive Cardiology' heeft aangetoond dat de voordelen van wandelen al beginnen bij veel minder stappen. Slechts 3.967 stappen per dag zijn al voldoende om positieve effecten op je gezondheid te ervaren. Dit betekent dat je ook als je de 10.000 stappen niet haalt, nog steeds kunt profiteren van regelmatig wandelen.

Hart- en vaatziekten

Een ander belangrijk inzicht uit het onderzoek is het verband tussen het aantal stappen dat je zet en het risico op hart- en vaatziekten. Het blijkt dat het zetten van minstens 2.337 stappen per dag al kan helpen om de kans op deze aandoeningen te verminderen. Dit betekent dat zelfs een relatief klein aantal stappen een positieve impact kan hebben op je hartgezondheid.

(lees verder onder de afbeelding)

10.000 stappen per dag? Nee, wetenschappers onthullen een nieuw aantal stappen dat je dagelijks moet zetten

Meer bewegen

Wetenschappers adviseren dan ook dat het niet noodzakelijk is om elke dag 10.000 stappen te zetten om gezond te blijven. Het belangrijkste is om in het algemeen meer te bewegen. Dit kan door gedurende de dag kortere wandelingen te maken in plaats van al je stappen in één keer te zetten. Elke beetje beweging telt, of het nu gaat om een wandeling tijdens je lunchpauze, traplopen in plaats van de lift, of een avondwandeling na het diner. Dus probeer zoveel mogelijk stappen te zetten, maar maak je geen zorgen als je de 10.000 niet haalt.

(Bron: Gewoon voor Hem - Afbeeldingen: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties