Ex-Playmate die vroeger in Playboy Mansion woonde van Hugh Hefner woont nu in tent van 70 euro

Vroeger was de Playboy Mansion pure glitter, glamour en, nou ja, ook droomplek om van bil te gaan. Hoewel dat figuurlijk waar kan zijn, was Hugh Hefner zijn leven verre van een zorgeloos bestaan. Toch slaapt een voormalig Playboy-model, dat ooit in de Mansion woonde, nu in een tent van amper 70 euro.

Louise Glover ontmoette Hefner op 21-jarige leeftijd tijdens een fotoshoot in Los Angeles. De eeuwige casanova was duidelijk gecharmeerd want later verscheen ze op de cover van Playboy Vixens en werd ze in 2006 het eerste Britse model dat de titel 'Model van het jaar' in Playboy Special Editions ontving.

Van glitter en glamour naar wonen in een tent

Ondanks al het succes van toen heeft Louise het nu behoorlijk zwaar. Ze vertelde aan The Sun dat ze al meer dan een maand in een tent kampeert, omdat de huurprijzen 'onmogelijk' zijn geworden. “Ik probeer optimistisch te blijven en het beste van mijn situatie te maken, maar het is lastig,” zegt ze. “Ik moet snel een oplossing vinden voordat de winter aanbreekt.”

Voor haar tijdelijke verblijf betaalde ze 650 euro per maand voor een kamer in een gedeeld huis, maar de huur steeg door de inflatie naar bijna 900 euro. Om haar personal training- en hondenuitlaatservice te starten, besloot ze te kamperen op een camping in de buurt van Reading, waar ze in een slaapzak op een luchtbed slaapt.

“Ik gebruik twee kruiken om warm te blijven,” legt ze uit. “Ik heb gekozen voor een camping omdat ik me veilig voel en ik heb ook mijn auto. Mijn geluk zal snel keren.”

(Lees verder onder de foto)

Leven in de Playboy Mansion 20 jaar geleden

Het contrast met haar leven in Hefners landhuis van 100 miljoen dollar kan dan ook niet groter zijn. Waar ze wel over zei dat ze 'de beste tijd' had. Naar verluidt had ze kost en inwoon en verdiende ze toen gemiddeld zo'n 1.500 euro per dag.

“Ik dacht er toen niet veel over na, maar ik hing rond met de grootste namen ter wereld zoals Leonardo DiCaprio of Paris Hilton. En de feestjes waren wild, ik herinner mij nog een dag waarbij alle Playboy bunnies op het podium stonden te dansen naast Snoop Dogg,” vertelt Glover. “We waren als een familie. Ik vond Hugh echt leuk”

In 2010 kreeg Louise onverwacht een hartaanval en vanaf dan veranderde haar leven compleet. Tegenwoordig heeft ze moeite om nog modellenwerk te vinden en weigert ze 'iets pikant' te doen. Ondanks suggesties dat ze geld kan verdienen met 'AlleenFans', zegt ze:

“Ik wil mijn leven op orde krijgen in dit vakgebied. Ik heb normen en zelfrespect.” Een faire mening, maar volgens veel mensen toch best opvallend omdat ze vroeger volledig in haar Eva-kostuum op de cover van Playboy stond.

Glover beweert dat een daklozenopvang haar geen prioriteit gaf, en omdat ze 'niet graag op mensen vertrouwt', begint ze ‘vanaf nul’ met haar tent.

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen