Wordt dit nu uitvergroot of hebben we écht een probleem? Ook Gent-fans gaan over de schreef in Londen

Nog voor de aftrap van Chelsea-AA Gent was het al geen beste week voor Belgische supporters in Europa. Woensdag gooiden enkele fans van Club Brugge tijdens hun bezoek aan Sturm Graz vuurpijlen op het veld, en opnieuw bracht een supporter een nazigroet. Donderdagavond zorgden enkele Anderlecht-ultra’s voor problemen door stoeltjes te gooien naar de thuisaanhang van Real Sociedad.

Later op de avond speelde AA Gent tegen Chelsea in Londen. De Gentse fans waren massaal aanwezig voor de droomwedstrijd in de Conference League. Aanvankelijk verliep alles vlot. Zo trokken zo'n drieduizend supporters zingend door de straten van Londen, op weg naar Stamford Bridge, begeleid door bengaals vuur en rookbommen, maar verder zonder incidenten.

(lees verder onder de video)

Zitje gegooid en banner vernield

Dat veranderde echter in het stadion. Op sociale media circuleren beelden waarop te zien is hoe enkele Gentse supporters objecten richting de aangrenzende Chelsea-fans gooiden. Van bierbekers tot andere voorwerpen, waaronder zelfs een zitje.

Bovendien zou ook een banner van Chelsea-legende Bobby Tambling – jarenlang de topscorer aller tijden van de club – zijn vernield. Sportief gezien konden de Buffalo’s geen verrassing brengen: ze verloren met 4-2 van Chelsea.

(Bron: hln.be - Intropic: X)

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen