Stopt Max Verstappen in de Formule 1? "Op deze manier wil ik niet doorgaan in deze sport!" Sport
Stopt Max Verstappen in de Formule 1? "Op deze manier wil ik niet doorgaan in deze sport!"
Sport

Stopt Max Verstappen in de Formule 1? "Op deze manier wil ik niet doorgaan in deze sport!"

De Grand Prix van Singapore zal misschien niet de boeken ingaan als een legendarische race, maar achter de schermen gebeurde er des te meer. FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem zorgde voor opschudding met scherpe uitspraken, en Max Verstappen liet duidelijk merken dat hij niet blij was.

'We zijn geen rappers!"

Verstappen kreeg onlangs een taakstraf opgelegd – hij moest ‘iets doen voor de gemeenschap’ – nadat hij zich vorige zondag in Bakoe niet inhield over de prestatie van zijn auto: "My car was f*cked." Ben Sulayem reageerde met de opmerking: "Dit is F1, we moeten ons onderscheiden van rapmuziek. We zijn geen rappers."

Nadien lanceerde Verstappen enkele commentaren om (zo lijkt) de FIA uit te dagen. Zijn collega’s schaarden zich al snel achter hem. Lando Norris vond de straf "niet eerlijk" en Lewis Hamilton noemde het "belachelijk." Na de Grote Prijs in Singapore zijn er twee belangrijke conclusies te trekken. Eén: Lando Norris deed eindelijk wat nodig was om spanning te brengen in het seizoensslot. Twee: Verstappen en zijn team herpakten zich Een tweede plaats in Singapore – een circuit dat Red Bull doorgaans niet goed ligt – was een sterk resultaat.

(lees verder onder de afbeelding)

"Zo wil ik niet doorgaan in deze sport"

De Formule 1 neemt nu een pauze van drie weken en komt op 20 oktober weer samen in Austin voor de eerste van nog zes races. Verstappen leidt het kampioenschap nog steeds met 52 punten voorsprong op Norris. Ondertussen blijven de kwestie over het taalgebruik en de houding van FIA-voorzitter Ben Sulayem onderwerp van discussie. Na de race liet Verstappen duidelijk weten dat deze zaken van invloed kunnen zijn op zijn toekomst in de Formule 1: "Dit soort dingen beïnvloeden wel mijn toekomst. Als je jezelf niet kunt zijn en energie moet steken in dit soort onzin... Zo wil ik niet doorgaan in deze sport."

(Bron: hln.be – Intropic: Screen grab YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties