Niet slecht voor een 17-jarige! Dit riante loon verdient EK-sensatie Lamine Yamal Sport
Niet slecht voor een 17-jarige! Dit riante loon verdient EK-sensatie Lamine Yamal
Sport

Niet slecht voor een 17-jarige! Dit riante loon verdient EK-sensatie Lamine Yamal

Lamine Yamal, het uitzonderlijk jonge talent van FC Barcelona, heeft naam gemaakt door het winnen van het EK en is inmiddels bij veel voetbalfans bekend. Deze 17-jarige Spaanse vleugelspeler heeft indruk gemaakt bij zowel zijn club als op het internationale toneel, met name tijdens het EK 2024, waar hij de prijs voor jongste speler van het toernooi won. Maar hoeveel verdient deze jonge ster eigenlijk bij FC Barcelona?

Op 29 april 2023 brak Lamine Yamal een oud record door als allerjongste speler ooit voor Barcelona te debuteren, op slechts 15 jaar, 9 maanden en 16 dagen. Hij maakte zijn debuut in de laatste minuten van een overwinning tegen Betis in LaLiga. Sindsdien heeft hij zich gevestigd als een vaste waarde in het eerste elftal van Barcelona, werd hij gezien als de toekomst van de club en belandde hij in het Spaanse nationale team.

Wat is het loon van Lamine Yamal? 

Tijdens het EK 2024 schitterde Yamal en liet hij zijn talent aan een groter publiek zien. Spanje bereikte de finale en Yamal speelde een cruciale rol in de overwinning op Engeland, waarbij hij onder andere een fenomenale assist gaf. Zijn prestaties maakten hem een van de meest besproken spelers van het toernooi en leverden hem de prijs voor jonge speler van het toernooi op.

In oktober 2023 verlengde Yamal zijn contract met Barcelona tot juni 2026. Hoewel niet alle details van zijn contract openbaar zijn, is bekend dat de overeenkomst een indrukwekkende afkoopclausule van €1 miljard bevat. Deco, de huidige technisch directeur van FC Barcelona, heeft gezegd dat Barca van plan is om Yamals contract opnieuw te verlengen in 2025 wanneer hij 18 wordt. “We zijn ervan overtuigd dat hij lang bij de club zal blijven,” zei Deco. “We zijn niet bang dat hij zal vertrekken vanwege het pact dat werd gesloten toen Lamine zijn laatste officiële document tekende.”

Jaarloon van Lamine Yamal

Het loon van Lamine Yamal bedraagt €1.670.000 per seizoen, wat neerkomt op ongeveer €32.115 per week. Niet slecht voor een 17-jarige. Met zijn indrukwekkende prestaties bij zowel FC Barcelona als het Spaanse nationale team, lijkt de toekomst groots voor Yamal. Zijn loon is nu al aanzienlijk en zal in de komende jaren waarschijnlijk nog verder stijgen!

Ter vergelijking: Simon Mignolet de best betaalde speler in de Jupiler Pro League met een bruto maandloon van 82.360 euro. Op jaarbasis is dat iets minder dan een miljoen dus. Een heel stuk minder dan Yamal.

(Bron: Gewoon Voor Hem – Intropic: YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties