MMA-vechtster (én pikant model) viert haar overwinning in de UFC op 'degoutante' wijze

We weten dat MMA een gekke sport is, maar meestal zijn de boosdoeners die voor de overtreding zorgen de vuisten en niet iemands achterwerk. Toen Ailin Perez echter won van haar tegenstander, Darya Zheleznyakova, vierde ze dat op een manier die geen genade kende en ervoor zorgde dat de vernedering van het verliezen van de titel nog groter werd.

Opmerkelijke viering

De Argentijnse Perez versloeg de Russische Zheleznyakova in het bantamgewicht gevecht voor vrouwen in de Accor Arena, en haar viering was... opmerkelijk. Perez, die de dag ervoor huilend op de weegschaal stond nadat ze haar streefgewicht niet had gehaald, werd die nacht alsnog kampioen. Het bleek dat ze zich nergens zorgen over hoefde te maken, aangezien het afvallen vrijwel geen invloed had op haar prestatie op zaterdag 28 september tijdens UFC Parijs dit weekend.

Sterker nog, ze besloot er een show van te maken en iedereen een nacht te bezorgen om niet te vergeten, door… te twerken in het gezicht van haar tegenstander. Nadat ze in de eerste ronde won met een head-and-arm choke submissie tegen Zheleznyakova, volgde ze dat op met een actie die door vele MMA-fans als ‘degoutant’ werd beschouwd. Fans moeten inderdaad geschokt zijn geweest toen Perez zich omdraaide, terwijl haar tegenstander ineengedoken op de grond zat, en voor iedereen zichtbaar schudde met haar achtergevel. Nou, dat is één manier om zout in de wond van Zheleznyakova te strooien.

Problemen bij de weging

Zheleznyakova reageerde echter niet op de show en stond simpelweg op om terug te lopen naar haar hoek en haar nederlaag te erkennen. Maar op dat moment dat Zheleznyakova opstond, herpositioneerde Perez haar achterwerk zodat ze haar billen goed kon schudden voor het gezicht van de verliezer. Dat is wel heel kil! Misschien namen de emoties Perez over, aangezien het gevecht bijna werd afgelast, met fans die opriepen om het niet door te laten gaan vanwege het probleem met het gewichtsverlies.

Toen Perez op de weegschaal stond, bleek dat ze 250 gram te zwaar was. Op dat moment liep ze zichtbaar nerveus naar de weegschaal, en toen haar werd verteld hoeveel ze woog, begon ze te huilen en trilde ze. UFC-officials hielpen haar snel van de weegschaal af zodat ze naar de kleedkamer kon verdwijnen om zichzelf te herpakken. Haar coaches besloten echter om haar niet verder te laten afvallen, waardoor ze 20 procent van haar vechtvergoeding moest inleveren. Ook komt ze nu niet meer in aanmerking voor de ‘performance of the night’ bonussen die ze anders had kunnen ontvangen.

(lees verder onder de video)

'Alleen voor Fans'-model

Het is een behoorlijke straf, maar uiteindelijk bleek het de moeite waard. De vechter, die ook een OF-model is, staat gerangschikt als de 15e beste ter wereld, en fans hopen dat ze haar opwaartse traject zal voortzetten. Als een UFC-kampioen met een 4-1 record en vier opeenvolgende overwinningen op haar naam, was die 250 gram extra uiteindelijk niets voor haar, en ze domineerde de kamp de dag erna.

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen