Max Verstappen vloekt tijdens persconferentie en krijgt bijzondere straf: "We zijn geen rappers!" Sport
Max Verstappen vloekt tijdens persconferentie en krijgt bijzondere straf: "We zijn geen rappers!"
Sport

Max Verstappen vloekt tijdens persconferentie en krijgt bijzondere straf: "We zijn geen rappers!"

Max Verstappen heeft van de stewards van de internationale autosportfederatie FIA een taakstraf gekregen vanwege zijn taalgebruik tijdens de officiële persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Singapore. De drievoudig wereldkampioen gebruikte het woord 'fucked' bij het beantwoorden van vragen van journalisten.

Taakstraf voor Max Verstappen

In plaats van een boete, die doorgaans wordt opgelegd bij dergelijk gedrag, besloten de stewards dat een taakstraf een meer passende maatregel is. Wat die straf precies inhoudt, is nog niet bekend.

FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem had de Formule 1-coureurs kort daarvoor reeds opgeroepen om minder te vloeken, vooral tijdens de teamradio-uitzendingen die live op televisie worden uitgezonden. Hij stoorde zich eraan hoe vaak het woord 'fuck' in die communicatie voorkomt en benadrukte dat dit niet thuishoort in de autosport. "Ze gebruiken dat woord veel te vaak. We zijn geen rappers, dit past niet in onze sport," zei Ben Sulayem.

"We zitten vol adrenaline"

De FIA voert al enige tijd campagne voor fatsoenlijker taalgebruik in de Formule 1, met name onder de coureurs. In augustus werden er al strengere maatregelen aangekondigd tegen openlijke kritiek op stewards en officials, omdat onderzoek liet zien dat dergelijke opmerkingen vaak leiden tot haatberichten op sociale media. Verstappen reageerde vrij nuchter op de oproep van Ben Sulayem. "Iedereen vloekt wel eens. Iemand uitschelden of beledigen is iets anders. We zitten vol adrenaline tijdens een race en zeggen soms dingen die misschien niet netjes zijn.”

(Bron: hln.be - Intropic: Screen grab YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties