Luca Brecel met de grond gelijk gemaakt door snookerlegende: "Alleen bezig met dure auto's en zijn lief!" Sport
Luca Brecel met de grond gelijk gemaakt door snookerlegende: "Alleen bezig met dure auto's en zijn lief!"
Sport

Luca Brecel met de grond gelijk gemaakt door snookerlegende: "Alleen bezig met dure auto's en zijn lief!"

In de Britse ‘Snooker Club Podcast’ heeft de Engelse snookerlegende Stephen Hendry (55) fel uitgehaald naar Luca Brecel (29). Hendry uitte twijfels over de werkethiek van de ‘Belgian Bullet’ en vroeg zich af of Brecel nog wel gemotiveerd is om door te gaan met snooker.

Ondanks zijn indrukwekkende wereldtitel in 2023, lijkt Brecel sindsdien weinig vooruitgang te hebben geboekt. Recentelijk miste hij zelfs de kwalificatieronde van de Xi’an Grand Prix in Leicester, zogenaamd door verkeersproblemen. Hendry zei in de podcast: “In het eerste deel van het seizoen kon hij nog zeggen dat hij moest wennen aan de extra druk als wereldkampioen. Maar die fase is nu voorbij. Hij neemt het niet serieus!”.

"Waar gaat hij naartoe!?"

Hendry vervolgde: “Op Instagram zie ik hem regelmatig met zijn auto rondrijden of uiteten gaan met zijn vriendin. Het lijkt alsof hij het uitstekend naar zijn zin heeft, maar niet aan de snookertafel. Waar gaat hij naartoe? Ik begrijp het gewoon niet.” Matt Selt (39), ook aanwezig in de podcast, vindt Hendry’s oordeel wat hard. “Kijk, voor dat WK was Luca niet meteen een dominante speler. Hij had slechts een paar toernooien gewonnen voordat hij op dat grootste podium de jackpot trok. Misschien was hij gewoon nog niet klaar om dat niveau voortdurend te halen en heeft hij in Sheffield ‘overgepresteerd’.”

(lees verder onder de afbeelding)

Luca Brecel met de grond gelijk gemaakt door snookerlegende: "Alleen bezig met dure auto's en zijn lief!"
Stephen Hendry

"Je moet snooker met respect behandelen"

Hendry is het daar maar deels mee eens. “Ik erken dat hij voor het WK niet al zijn wedstrijden won, maar het zou toch niet te veel gevraagd moeten zijn om ook na het WK op hoog niveau te blijven presteren. Vooral gezien de manier waarop hij in Sheffield won, toonde hij echt klasse. Mijn vraag is vooral of hij nog wel echt wil snookeren en of hij er nog wel de nodige inspanning voor levert. Snooker is een veeleisende sport, maar je moet het met respect behandelen. Is snooker nog wel een prioriteit in zijn leven? Als dat niet het geval is, is dat geen probleem, maar op dit moment haalt hij echt niet het niveau dat van hem verwacht wordt.”

(Bron: hln.be – Afbeeldingen: YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties