Evenepoel niet happy met uitspraak bondscoach vlak voor Olympische tijdrit: "Wat kort door de bocht!" Sport
Evenepoel niet happy met uitspraak bondscoach vlak voor Olympische tijdrit: "Wat kort door de bocht!"
Sport

Evenepoel niet happy met uitspraak bondscoach vlak voor Olympische tijdrit: "Wat kort door de bocht!"

Remco Evenepoel is zaterdag een van de favorieten voor de gouden medaille in de olympische tijdrit. Bondscoach Sven Vanthourenhout denkt daar echter anders over, tot ongenoegen van Evenepoel.

Afgelopen zondag eindigde Evenepoel nog als derde in de Tour, maar zaterdag staat hij alweer aan de start om te strijden voor goud in de tijdrit op de Olympische Spelen in Parijs. Zijn grootste concurrenten zijn Filippo Ganna en Joshua Tarling, die de Tour niet hebben gereden en daardoor mogelijk frisser aan de start verschijnen dan Evenepoel.

"Dat is iets te kort door de bocht"

Bondscoach Sven Vanthourenhout beschouwt Ganna en Tarling dan ook als iets grotere favorieten dan Evenepoel. De wereldkampioen is het hier echter niet mee eens. "Dat is misschien iets te kort door de bocht," zegt hij bij VTM Nieuws.

"Ik heb al genoeg bewezen dat ik iedereen kan kloppen, dus waarom zaterdag niet? Als de benen goed hersteld zijn, is er veel mogelijk. Als ik op mijn waarde geklopt word, moet ik dat accepteren", zegt Evenepoel nog.

(Bron: Redactie 24 - Intropic: Screen grab YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties