Bondscoach Tedesco krijgt bakken kritiek op 'onbegrijpelijke' tactiek: "Hij zou Lukaku op rechtsachter zetten!" Sport
Bondscoach Tedesco krijgt bakken kritiek op 'onbegrijpelijke' tactiek: "Hij zou Lukaku op rechtsachter zetten!"
Sport

Bondscoach Tedesco krijgt bakken kritiek op 'onbegrijpelijke' tactiek: "Hij zou Lukaku op rechtsachter zetten!"

De Rode Duivels sleepten gisteren (donderdag) een gelijkspel uit de brand tegen Italië. 40 minuten lang zag het heel benard uit voor de Belgen, die toen al 2-0 in het krijt stonden en alleen maar achter een ongrijpbare bal leken te lopen. Enkel toen het licht uitging bij een Italiaan, die dom rood pakte, kwamen de Belgen meer in het spel en uiteindelijk werd het 2-2. Echter, zoals vanouds, was de kritiek op bondscoach Domenico Tedesco na de match snoeihard.

"Hij zal zeker wel een uitleg hebben..."

Domenico Tedesco wist opnieuw geen punten te scoren met de Rode Duivels na het teleurstellende EK en de zwakke prestatie in Frankrijk vorige maand. In de VTM-studio heerste vooral veel onbegrip over de tactische keuzes van de bondscoach, met name zijn besluit om Jérémy Doku als rechterwingback in te zetten. “Hij zal wel met een of andere uitleg komen,” zei Jan Mulder, en Marc Degryse beaamde: “Ja, en hij gaat dit zeker nog eens doen…”

“Hij lijkt niet te beseffen dat dit de reden was dat we in de eerste helft achter de feiten aanliepen en aanvallend niets konden uitrichten,” ging Degryse verder. Mulder voegde in zijn gekende stijl toe: “Hij zou Lukaku nog op de rechtsachter durven zetten!” Ook Frank Boeckx was niet te spreken over de tactische uitleg van Tedesco. Hij vond het onbegrijpelijk dat Doku als rechterwingback zoveel meters moest overbruggen om gevaarlijk te worden.

"Speel gewoon met vier achteraan!"

“Waarom speel je niet gewoon met vier man achteraan, zodat je aanvallers vooraan hun ding kunnen doen?” klonk het bij Boeckx. “Het ergste is dat hij zijn fout niet erkent. Hij blijft spelers op de verkeerde positie zetten,” voegde Degryse toe. En hij zei ook nog: “Italië is het gewend om met wingbacks te spelen, en hierdoor liepen de Belgen verloren op het veld. Het is tactisch een verkeerde keuze om je elftal te gaan spiegelen aan de tegenstander.” In de tweede helft corrigeerde Tedesco zijn ‘fou’t en zette Doku op zijn vertrouwde linkerflank. Maar wat de toekomst zal brengen, dat blijft een open vraag…

(Bron: hln.be - Intropic: YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties