Bondscoach Domenico Tedesco doet opvallende bekentenis: "Ja, we hebben het aangepast..."

Vanavond (14/10) nemen de Rode Duivels het op tegen Frankrijk, en de kritiek op bondscoach Domenico Tedesco blijft toenemen.

"We hebben een fantastische dag nodig"

Na het teleurstellende EK in Duitsland is die kritiek alleen maar gegroeid, en de laatste interlandbreak, evenals de wedstrijd tegen Italië, hebben de situatie verergerd. "We hebben al lang niet meer gewonnen van Frankrijk, en dat kan een grote motivatie zijn. Ik probeer meestal het glas halfvol te zien," zei Tedesco tijdens zijn persconferentie.

"Maar we zullen een fantastische dag nodig hebben, en we doen er alles aan om dat te bereiken." Hij kondigde aan dat er een andere aanpak en tactiek zal zijn dan in de wedstrijd tegen Italië. Er was veel ophef over hoe Jérémy Doku werd ingezet.

"Ik ben soms wat gek..."

"Nee, tegen Frankrijk zal hij niet als wingback spelen. Voor alle duidelijkheid: ik wilde Jeremy niet als rechtsachter gebruiken. Ik ben zeker soms wat gek, maar niet compleet gek." De tactiek werkte tegen Italië niet zoals Tedesco had gehoopt. "Er zat zeker een plan achter, maar het kwam niet helemaal uit de verf. Daarom hebben we het aangepast."

(Intropic: Screen grab YouTube)

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen