2026 kondigt zich aan als een van de beste jaren ooit qua films, met al deze grote titels die dan uitkomen Film & TV
2026 kondigt zich aan als een van de beste jaren ooit qua films, met al deze grote titels die dan uitkomen
Film & TV

2026 kondigt zich aan als een van de beste jaren ooit qua films, met al deze grote titels die dan uitkomen

Filmliefhebbers kunnen zich in 2026 verheugen op een geweldig jaar, met een aantal grote titels die op het witte doek zullen verschijnen. Op X deelde iemand een lijst met enkele van de meest langverwachte films die in 2026 uitkomen, en je kan gerust zeggen dat het een echt feest is voor filmliefhebbers.

Ze schreven: "Filmfans juich! 2026 belooft een episch jaar voor films te worden." En er zijn zeker veel grote titels om naar uit te kijken. Wat kunnen we in 2026 verwachten?

The Batman Part II

Robert Pattinson keert terug als de Caped Crusader voor een tweede avontuur na zijn eerste film als het personage in 2022, met de sequel geregisseerd door Matt Reeves. Naast Pattinson is de cast van de film nog niet volledig bevestigd, maar het is mogelijk dat we de terugkeer zien van Zoë Kravitz, Jeffrey Wright en Andy Serkis.

The Super Mario Bros. Movie 2

Een vervolg op de film uit 2023 staat gepland voor release op 3 april 2026. Hoewel de cast nog niet bevestigd is, is het waarschijnlijk dat we Chris Pratt's Mario, Anya Taylor-Joy's Princess Peach, Keegan-Michael Key's Toad, Charlie Day's Luigi, Jack Black's Bowser en Seth Rogen's Donkey Kong terugzien.

The Mandalorian and Grogu

Fans van de populaire Disney+ serie zullen The Mandalorian en Grogu op het grote scherm zien verschijnen. De enorm populaire serie nam een 'space western' benadering, met een nieuwe film geregisseerd door Jon Favreau genaamd The Mandalorian and Grogu, die in 2024 in productie gaat.

Shrek 5

Ze blijven maar komen en ze blijven maar komen. Nee, niet de jaren, maar Shrek-films, want het vijfde deel in de Dreamworks-franchise is bevestigd. De film wordt de eerste in 16 jaar sinds Shrek Forever After in 2010, met Mike Myers, Cameron Diaz en Eddie Murphy die terugkeren als Shrek, Fiona en Donkey.

The Hunger Games: Sunrise On The Reaping

Het zesde deel in de Hunger Games-franchise zal de spelen van Haymitch laten zien, een veteraan-winnaar en mentor van Katniss. Dit speelt zich af tijdens de 50ste Hunger Games, 24 jaar voordat Katniss een tribuut was en 40 jaar na de wereld getoond in het vijfde deel The Ballad of Songbirds and Snakes.

Toy Story 5

De bende van Toy Story is terug in het vijfde deel van Pixar sinds het allereerste avontuur in 1995, met de laatste die in 2019 uitkwam en meer dan 1 miljard dollar opbracht aan de kassa. Disney-CEO Bob Iger kondigde de vijfde Toy Story-film aan in februari 2023, met de film die nu gepland is voor een release in 2026.

Moana live-action

Moana zal zich voegen bij de groeiende lijst van Disney-films die worden aangepast tot live-action speelfilms, waaronder Aladdin, The Little Mermaid, The Lion King en Beauty and the Beast. Catherine Laga‘aia is gecast in de hoofdrol en de opnames beginnen in de zomer van 2024.

Avengers: The Kang Dynasty

Ja, het Marvel Cinematic Universe gaat nog steeds door, met een reeks films die de komende jaren worden uitgebracht. Onder hen is de vijfde Avengers-film, waarvan wordt gezegd dat deze de Multiverse Saga tot een einde zal brengen als de eerste in een dubbel filmproject, hoewel het nog niet duidelijk is welke Avengers zullen verschijnen.

(Bron: Unilad)

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties