Enige tijd geleden kon je hier lezen hoe een ex-Olympiër heeft onthuld waarom er tijdens de Spelen zoveel ‘intieme ontmoetingen’ plaatsvinden in het Olympisch Dorp. Van buitenaf klinkt het vreemd, maar het blijkt dat atleten de neiging hebben om zich iets te veel te vermaken wanneer ze gedurende die twee competitieve weken afgesloten zijn van de buitenwereld.
Sinds de jaren 80 worden bij het begin van elke Olympische Spelen rubbertjes uitgedeeld om ervoor te zorgen dat de atleten veilig zijn wanneer ze in bed duiken, zelfs al wordt dit ontmoedigd door de organisatie. Voormalig Olympiër Susen Tiedtke sprak met de New York Post en zei: “De atleten zijn op hun fysiek hoogtepunt tijdens de Olympische Spelen. Wanneer de competitie voorbij is, willen ze hun energie loslaten.”
Momenteel zijn in Parijs de Paralympische Spelen aan de gang en wij vroegen ons af of ook de paralympische atleten zo stevig 'vogelen' na hun heroïsche prestaties. Dit onderwerp lijkt nog steeds omgeven door een taboesfeer. Eerder deze week wijdde L'Equipe een uitgebreid artikel aan dit thema, met verschillende getuigenissen. "Er is geen reden waarom het bij de Paralympische Spelen anders zou zijn dan bij de Olympische Spelen," verzekerde sprinter Dimitri Jozwicki aan de krant. "Er zijn veel mensen, de euforie na de wedstrijden, en sommigen profiteren daarvan."
Tijdens de Paralympische Spelen van Londen was de voorraad rubbertjes al snel op en moest deze worden aangevuld. Ook Michaël Jérémiasz, de huidige Franse delegatieleider en voormalig paralympisch kampioen, bevestigt dat de temperaturen soms hoog oplopen in het dorp: "Je hebt atleten, vrijwilligers en stafleden, en alle lichamen zijn in topvorm. Je bent ook afgesloten van de rest van de wereld, wat een gevoel van vrijheid creëert. En sommige mensen willen gewoon iets met een medaillewinnaar," lacht Jérémiasz.
In de aanloop naar de Paralympische Winterspelen in Peking 2022 sprak de Argentijnse G-skiër Enrique Plantey uitgebreid over dit vaak onderbelichte onderwerp. Samen met zijn vriendin schreef hij een gidsboek over intimiteit met een beperking. "Het grootste probleem is dat velen denken dat je met een beperking geen intiem leven kunt hebben," vertelde hij toen. "Dat is absoluut niet het geval. Veel mensen in het atletendorp komen naar mij toe om erover te praten en stellen me vragen. Iemand stond zelfs ineens voor mijn deur om een blauw pilletje te vragen!"
(Bron: Sporza - Intropic: Instagram/Michaël Jérémiasz)
Lees het artikel op de mobiele website