Simulatie van een reis rond de aarde met de snelheid van het licht zal je compleet omver blazen News
Simulatie van een reis rond de aarde met de snelheid van het licht zal je compleet omver blazen
News

Simulatie van een reis rond de aarde met de snelheid van het licht zal je compleet omver blazen

Een simulatie die laat zien hoe een reis rond de aarde eruit zou zien als die met de snelheid van het licht werd afgelegd, heeft miljoenen kijkers online verbaasd. Je hebt vast wel eens mensen horen zeggen dat ze iets 'bliksemsnel' kunnen doen of dat ze het in 'lichtsnelheid' voor elkaar krijgen, maar heb je ooit achterover geleund en je afgevraagd hoe snel dat echt zou zijn, of zijn wij de enigen?

Universele natuurconstante

Allereerst, het is onmogelijk om met de snelheid van het licht te bewegen, hoe goed je je ninja-vaardigheden ook denkt te beheersen. Ten tweede, als je dat toch zou kunnen, is er een meetbare snelheid waarin het licht zich voortbeweegt, die de mens nog niet heeft kunnen bereiken. Zet je schrap en zet je wetenschappelijke pet op, mensen.

De snelheid waarmee licht reist verandert niet, en staat bekend als de bovengrens voor de snelheid waarmee materie of energie door de ruimte kan reizen, volgens de speciale relativiteitstheorie. Het is een universele natuurconstante die precies gelijk is aan 299.792.458 meter per seconde. Voor de meeste mensen is die snelheid bijna onvoorstelbaar, dus om het in een video te zien is voor velen een echte eye-opener. Op het breedste punt (de evenaar) is onze wereld 40.074,275 km in omtrek, dus hoe zou het eruitzien om daar een rondje omheen te maken met de snelheid van het licht?

Slechts 0,13 seconden

Je hoeft je niet langer af te vragen hoe dat zou zijn. In de YouTube-video, die viraal is gegaan met meer dan 25 miljoen views, begint het met een paar video's die mensen misschien denken dat vergelijkbaar zijn met de snelheid van het licht, voordat wordt onthuld dat de reis slechts 0,13 seconden zou duren. Het is echt een geval van knipperen en je mist het, want het fragment van de snelheid van het licht gebeurt in een flits. Vervolgens wordt de reis van acht frames opgesplitst. De reis begint in New York en gaat eerst in zuidwestelijke richting. De eerste twee frames zijn van de Stille Oceaan, gevolgd door één frame van Brisbane, Australië, en daarna twee frames van de Indische Oceaan.

"Hoe enorm is die oceaan!?"

Het zesde frame is in de woestijn van Saoedi-Arabië, gevolgd door een frame in Zimbabwe, Afrika, en eindigt ten slotte in New York op het laatste frame, waarmee de cirkel wordt voltooid. We denken dat het frame van Saoedi-Arabië misschien een fout is, omdat de route niet laat zien dat het Midden-Oosten wordt gepasseerd, maar de reis die het aflegt en hoeveel frames water ze laten zien, benadrukken hoe snel de snelheid van het licht is en hoeveel van onze planeet uit water bestaat. Gebruikers stroomden toe in de reacties om hun gedachten te delen.

Een van hen merkte op: "Wat nog gekker is, is dat zelfs met de snelheid van licht de zon zo ver weg is dat het nog steeds 8 minuten en 20 seconden duurt voordat zonlicht de aarde bereikt." Een ander zei: "Het feit dat de Stille Oceaan 2 frames in beslag nam, zegt veel over hoe enorm dat ding is." En een derde deelde: "Stel je voor dat je met deze snelheid een miljard jaar lang zou reizen en nog steeds de rand van het universum niet zou bereiken. Gekkenwerk."

(Bron: LADBible – Intropic: YouTube en Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties