YouTuber Samcrac dacht dat hij een geweldige deal had gesloten toen hij een gebruikte Tesla kocht voor aanzienlijk minder dan verwacht, maar dat bleek niet helemaal het geval. In een recente video legde hij uit dat hij een Tesla Model S van de eerste generatie kocht voor slechts 11.000 dollar (10.560 euro) op een veiling, met 160.000 kilometer op de teller. Klinkt als een koopje, toch?
Nou, hij legde uit dat de zaken al snel een vervelende wending namen. Hij zei: “Ik kocht deze oude Tesla Model S supergoedkoop en ik heb hem nu 8 maanden in mijn bezit. In die tijd ging hij kapot, daarna ging hij weer kapot, en nog eens. Vandaag ga ik hem zelf repareren en had ik gehoopt dat ik gewoon meteen een nieuwe had gekocht.” Au. Hij vertelde ook dat hij onlangs een andere auto had gekocht, een tweedehands Model S Plaid, en dat deze met vergelijkbare problemen kwam.
Terug naar Tesla
Je raadt het al, ook deze bleef stuk gaan en had reparaties nodig. Over de reparaties aan zijn Model S zei hij dat hij onder andere een batterijzekering, voorste draagarmen, een raammechanisme, de kofferbakvergrendeling en de laadklep moest vervangen. Sommige problemen kon hij zelf met succes oplossen, maar voor andere moest hij naar Tesla, wat, zoals je je kunt voorstellen, niet goedkoop was. Hij vertelde ook dat deze reparaties volgens zijn ervaring vaak lang duurden en dat de uiteindelijke kosten vaak hoger uitvielen dan de oorspronkelijke offerte.
(lees verder onder de afbeelding)
'Geldputten'
Uiteindelijk gaf hij duizenden dollars uit aan reparaties slechts enkele maanden na de aankoop. Toen hij de twee tweedehandsauto’s met elkaar vergeleek, noemde hij ze ‘geldputten’ vanwege de hoge kosten die hij moest maken om ze te laten repareren door een professional of het zelf te doen. Ondanks de problemen die hij tegenkwam, zei Samcrac dat hij beide voertuigen nog steeds geweldige auto’s vond. Maar hij had wel wijze woorden voor mensen die overwegen een niet-nieuwe Tesla te kopen.
Hij zei: “Ik vind ze nog steeds een geweldige waarde, zolang je ze zelf kunt repareren elke keer dat ze stukgaan en zolang je geen catastrofaal defect hebt, zoals een kapotte aandrijfeenheid of een defecte hoogspanningsbatterij. Als je zoals de meeste mensen afhankelijk bent van professionals voor reparaties, kan een goedkopere tweedehandsauto uiteindelijk meer kosten dan je denkt. Wees daar dus van bewust.”
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties