Leraar bedacht een 'onmogelijke' examenvraag om valsspelers te ontmaskeren en betrapte 14 studenten News
Leraar bedacht een 'onmogelijke' examenvraag om valsspelers te ontmaskeren en betrapte 14 studenten
News

Leraar bedacht een 'onmogelijke' examenvraag om valsspelers te ontmaskeren en betrapte 14 studenten

Spieken is de vloek van elk examen, en de toenemende toegang tot het internet maakt het alleen maar erger. In plaats van hun hersens en de kennis die ze op school hebben opgedaan te gebruiken om tot een antwoord te komen, denken sommige studenten dat een snelle zoekopdracht op Google de truc wel zal doen.

Gebruik van AI

In het echte leven kun je veel van de antwoorden die je zoekt op Google vinden, maar dat zal weinig bijdragen aan je vermogen om zelf problemen op te lossen en vragen te beantwoorden. Het ondermijnt ook volledig het doel van een examen, omdat je daarmee niet laat zien dat je weet hoe je het antwoord moet vinden zonder de hulp van valsspelen. In deze tijd moeten leraren zich zelfs zorgen maken dat studenten AI gebruiken om antwoorden voor hen te schrijven.

Het is dus nu onderdeel van de job om slimme valstrikken te leggen om hen te betrappen. Daarom kwam een leraar met een ingenieuze oplossing om de valsspelers onder zijn studenten te ontmaskeren en wist hij 14 van hen in hun snode daden te laten lopen. Toen de leraar merkte dat veel van zijn studenten tijdens examens naar het toilet gingen, werd hij wantrouwig. Hij vroeg zich af of zijn studenten niet naar het toilet gingen om te plassen, maar om te spieken door naar antwoorden te zoeken. Daarom bedacht hij een valstrik.

Antwoord online opzoeken

Hij deed dit door een ‘onmogelijke’ vraag toe te voegen aan de toets die zijn studenten niet konden oplossen en zorgde ervoor dat iedereen die het antwoord online zou opzoeken, in de val zou lopen. Ongeveer een maand voor het examen liet hij een assistent de vraag online zetten en vragen hoe je die kon oplossen. Vervolgens plaatste hij zelf een antwoord dat best aannemelijk zou lijken voor iemand die er niet te veel over nadacht, zoals een student die snel op zijn telefoon kijkt tijdens een toiletpauze.

14 studenten betrapt

Met de val gezet, hoefde de leraar alleen nog maar af te wachten wie van zijn studenten erin zou trappen en het neponderdeel in zou vullen bij de onmogelijke vraag. De enige manier om dat antwoord te krijgen, was door het online op te zoeken. Van de 99 studenten die het examen aflegden, werden er 14 betrapt. Als straf kregen ze nul punten voor de toets. De meningen waren verdeeld over of de leraar gelijk had om zijn studenten te misleiden nadat zijn uitleg hierover op Reddit was geplaatst.

Sommige mensen vonden het een ‘erg slimme en eerlijke zet’ en zeiden dat het ‘goed gespeeld’ was door de leraar, maar anderen vonden het een ‘rotstreek’. "Wat als iemand zijn tijd verspilt aan deze vraag en daardoor niet genoeg tijd heeft voor de rest?" vroeg iemand zich af, terwijl een ander zei dat de leraar op een 'machtstrip' zat.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties