Kandidaat moet 'onmogelijke' hersenkraker oplossen tijdens sollicitatiegesprek. Ken jij het antwoord?

De arbeidsmarkt kan enorm concurrerend zijn, en recruiters doen er vaak alles aan om het aantal potentiële kandidaten terug te brengen. Tijdens het sollicitatieproces stellen ze vaak onverwachte vragen of leggen ze kandidaten lastige opdrachten voor. Onlangs was een sollicitant verbaasd toen hij een ingewikkelde hersenkraker voorgeschoteld kreeg. Hij raakte in paniek en kon ter plekke geen antwoord geven – en bleef er ook na het interview over nadenken. Kun jij het oplossen?

Hersenkraker tijdens sollicitatiegesprek

Op Reddit deelde de persoon het volgende: "Tijdens een sollicitatiegesprek kreeg ik een hersenkraker die ik niet goed kon beantwoorden, ik vroeg me af of iemand me kon helpen. 'Je hebt twee identieke pucks die over een wrijvingsloos oppervlak worden geschoven met dezelfde startsnelheid. Ze moeten een finishlijn passeren die op dezelfde afstand ligt vanaf de startlijn.

Maar wanneer puck A wordt geschoven, gaat deze over een 'kuil' in de tafel, waarna hij terugkeert naar de oorspronkelijke hoogte. Puck B glijdt over een volledig vlak oppervlak. Welke puck bereikt de finishlijn als eerste?'" In de reacties waren de meningen verdeeld. Sommige gebruikers waren het erover eens dat beide pucks tegelijk zouden aankomen, terwijl anderen dachten dat puck A eerder de finish zou halen.

"Ze bereiken de finish tegelijkertijd"

Een gebruiker zei: "Beide bereiken de finish tegelijkertijd. Aangezien de horizontale afstand en de beginsnelheden hetzelfde zijn, moet de tijd ook gelijk zijn, volgens de kinematische vergelijking: afstand (in x) is gelijk aan snelheid (in x) * tijd." Een andere gebruiker voegde toe: "Stel dat de kuil een horizontale helling naar beneden is, gevolgd door een vlak gedeelte aan de onderkant, en vervolgens een even grote helling omhoog. De horizontale component van de beweging krijgt een versnelling en vervolgens een vertraging door de cosinus van de hoek."

"Het is zoals een voertuig dat versnelt..."

Een derde gebruiker stelde: "Van wat ik begrijp uit mijn analyse en die van anderen hier (ik had het eerst mis), komt puck A eerder aan omdat hij versnelt tijdens de afdaling in de kuil. Bij het omhooggaan vertraagt hij alleen terug naar de beginsnelheid, omdat de 'rotatievertraging' de enige verandering in zijn snelheid is. Met andere woorden, puck A versnelt tijdelijk, net zoals een voertuig even versnelt, waardoor wrijving wordt genegeerd dankzij energie die in het systeem wordt geïntroduceerd." Wat denk jij? Deel je mening…

(Bron: Daily Star – Intropic: Freepik)

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen