Spectaculaire horrorcrash katapulteert racewagen richting publiek (video) Sport
Spectaculaire horrorcrash katapulteert racewagen richting publiek (video)
Sport

Spectaculaire horrorcrash katapulteert racewagen richting publiek (video)

Laten we eerst beginnen met enkele cijfers: een wagen van +- 1.500 kg gaat tegen ongeveer 300 kilometer per uur de lucht in en komt slechts fracties van een seconde later tot volledige stilstand tegen het hek. Zelfs zonder beelden en door deze cijfers gewoon even te lezen wéét je dat er brokstukken zijn.

Tijdens een NASCAR-race (Coke Zero 400) maandagochtend (lokale tijd) ging het grondig fout vlak voor de finishlijn. Het was duwen en wringen maar Austin Dillon en zijn wagen betaalden uiteindelijk de zwaarste prijs. Een geschift staaltje fysica katapulteert de wagen over de andere wagens heen, recht tegen het vangnet.

En dan zie je maar weer hoe degelijk heel het NASCAR-gebeuren beveiligd is. Want het aantal slachtoffers valt zéér goed mee: de bestuurder kwam er met enkele stevige kneuzingen vanaf, een fan moest kort naar het ziekenhuis en 12 anderen werden ter plekke even nagekeken en 'ok' bevonden. Maar wanneer je de beelden bekijkt, zou je iets anders durven denken.

Naast de standaard tv-beelden heeft ook een fan deze horrorcrash weten vastleggen vanuit de tribune. En jongens, wat moet dat even billenknijpen geweest zijn: (RVH)

Foto: AFP/GETTY

Worst wreck I've ever seen in my life. #NASCAR #CoCaColaZero400 #cokezero400 @disupdates

Een video die is geplaatst door Dylan Whitlock (@dylan27w) op

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties