Exqi Plus houdt op News
Exqi Plus houdt op
News

Exqi Plus houdt op

Alfacam-topman Gabriël Fehervari stopt met Exqi Plus. Naast het té lange wachten op een plekje op de analoge kabel haalt Fehervari vooral “externe krachten” aan als reden van mislukking. Voortaan ligt de focus voornamelijk op Exqi Sport.

Met een onwaarschijnlijke zelfzekerheid kondigde Alfacam-topman Gabriël Fehervari (foto) twee jaar geleden de komst van Exqi Plus aan, dé zender die vtm en vrt zou pijn doen. Géén idee of die twee zendmastodonten ooit nog maar een speldenprikje gevoeld hebben, feit is dat Fehervari er mee stopt. Het Exqi-mugje is vakkundig doodgemept of “doodgezwegen” zoals de Alfacam-topman vandaag laat optekenen in P-magazine.

En daarmee doelt de Hongaarse migrantenzoon voornamelijk op de wijze waarop voornamelijk De Morgen en De Standaard volgens hem “een ware haatcampagne” tegen Exqi Plus hebben gevoerd. “Kan iemand mij uitleggen hoe het komt dat onze cultuurzender 3,5 jaar niet aan bod is gekomen in die beide zelfverklaarde cultuurkranten?"

"Of waarom de 8 WK-matchen op Exqi Sport niet worden vermeld? Ik heb Peter Vandermeersch (hoofdredacteur De Standaard; red.) persoonlijk gevraagd om toch eens een klein blokje te plaatsen … zonder succes. Terwijl een onbekende Franse muziekzender zoals MCM wel aan bod komt”, aldus Fé.

Reden ook waarom Fehervari de redactionele onafhankelijkheid van voornamelijk de Corelio-kranten in vraag stelt. “Zoals ze bij Corelio (uitgever van De Standaard en Het Nieuwsblad én aandeelhouder van Woestijnvis; red.) de programma’s van Woestijnvis ophemelen … daar zakt je broek van af.”

En daar zit ‘m nu net het probleem: had de Fé zijn broek aangehouden, hadden dé grote media hem niet zo gemakkelijk bij zijn pietje kunnen pakken. Neemt niet weg dat ie een punt heeft: zijn geblaf dat ie zowel vrt als vtm zou aanvallen, is ‘m niet in dank afgenomen door de verschillende belangengroepen achter zowel De Standaard én De Morgen.

Blaffende honden bijten niet … zeker niet als ze zo vroeg gemuilkorfd worden. Benieuwd of de grote anti-Fé-blogger De Mediaminister tijdens zijn drukke werkzaamheden voor De Persgroep nog de tijd vindt om een opvolgstukje te schrijven. Opdracht volbracht?

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties