Sinds vannacht, na een relatief korte maar heftige doodsstrijd, behoort Fabiola niet meer tot de levenden.
Al wie dacht dat het over die oude taart van Laken gaat, die is eraan voor de moeite. We hebben het over de heer Peter Alexander van Linden, ook wel bekend als ‘levend kunstwerk Fabiola’. Hoe Peter het tot levend kunstwerk schopte vertellen we u in een notendop.
Peter Alexander werd geboren in het Duitsland van 1946, maar zijn moeder zag die kleine koter niet zitten en stond hem af aan een klooster. Later werd hij geadopteerd door zijn Beierse tante, waar hij in feite gelukkig was. Toen hij zeven was, stond plots zijn echte moeder weer op de stoep. Ze nam hem mee naar België, Willebroek om precies te zijn. De familie daar was heel katholiek, wat ervoor zorgde dat hij als ontluikende puber zijn verwijfde trekjes moest verstoppen want anders zwaaide er wat. Toen hij een jonge twintiger was overtuigde een vriend hem mee naar Amsterdam te trekken, waar men toen een stuk toleranter was tegenover homo’s. Hij sloot zich er aan bij de Rooie Flikkers en begon vrouwenkledij te dragen.
Hij droeg geen gewone vrouwenkledij, maar tooide zich zeer extravagant. Op een dag vertelde iemand hem dat hij zich kleedde als een koningin en vanaf die dag mat hij zichzelf de artiestennaam Fabiola aan. Als levend kunstwerk deed hij tot zijn laatste adem mee aan homomanifestaties, zoals Roze Zaterdag en de Gay Pride.
Vorig jaar raakte bekend dat de 66-jarige man kanker had, vannacht overleed hij in Amsterdam. De video onderaan geeft een overzicht van zijn leven als levend kunstwerk. (SL)
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties