Saïd zit al zeven jaar onterecht in Belgische gevangenis News
Saïd zit al zeven jaar onterecht in Belgische gevangenis
News

Saïd zit al zeven jaar onterecht in Belgische gevangenis

Oeps, foutje van formaat daar bij de firma 'Justitie & Co'...

Onterecht misschien, maar niet onschuldig natuurlijk. In 2008 moest Saïd, een Belg met Marokkaanse roots, voor de Brusselse rechtbank verschijnen. Hij werd ervan verdacht in tal van auto's ingebroken te hebben en verschillenden beschadigd wegens poging tot inbraak.

Saïds gaf de feiten toe, maar zijn advocaat lichtte toe dat de arme dertiger er zelf niks aan kon doen. De rechter had hier begrip voor en sprak Saïd vrij op basis van artikel 70: 'onweerstaanbare drang'.
Saïd mocht dan misschien wel vrijgesproken zijn, maar nog bijlange niet vrij. Overijverige flikken brachten hem terug naar de gevangenis van Vorst, alwaar hij op de psychiatrische vleugel gebonjourd werd.

Arme Saïd snapte er de ballen van, maar onderging dapper zijn lot. Er kraaide ook geen haan meer naar, tot op een mooie dag een onderzoekster in de dossiers 'interneringen' aan het snuffelen was. Zij kwam tot de ontdekking dat er in het vonnis duidelijk staat: 'VRIJSPRAAK' maar dat de man toch geïnterneerd werd.

“Ongezien in België”, aldus zijn kersverse advocate aan HLN. “Iedereen in dit dossier is stekeblind geweest. Zijn voormalige advocaat, het Gevangeniswezen, het parket en Justitie”. Met een beetje geluk weet zij nu een slordige 150.000 euro (gebaseerd op een gemiddelde schadevergoeding van 60 €/dag voor onterecht brommen) uit de brand te slepen, zodat Saïd niet onmiddellijk weer op dieventocht moet. De inbraakbeveiliging van auto's is er de laatste zeven jaar immers alleen maar op vooruit gegaan. (SL)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties