Op deze vier plaatsen mogen we weldra trajectcontroles verwachten News
Op deze vier plaatsen mogen we weldra trajectcontroles verwachten
News

Op deze vier plaatsen mogen we weldra trajectcontroles verwachten

Zeggen dat een minister van Mobiliteit niet stilzit, klinkt logisch. En Ben Weyts (N-VA) is geen uitzondering.

Toegegeven, als er naast vaste flitspalen één ding is dat ons nog richting rem kan dwingen, dan is het wel een welgeplaatste trajectcontrole. En minister Weyts heeft dat ook begrepen. Vooral de gewestwegen zijn nog een heikel punt op het gebied van verkeersveiligheid. "Daar moet het aantal verkeersdoden drastisch naar beneden", aldus de minister aan Het Nieuwsblad.

Hier heeft u weldra mogelijks prijs:

  • De R13 in Turnhout

  • De N18 in Balen

  • De N126 in Geel

  • De N42 in Oosterzele

"Zes doden, 20 zwaargewonden en 118 lichtgewonden"

De aangegeven plekken kunnen blijkbaar wel extra veiligheid gebruiken. De keuze was voor Weyts dan ook duidelijk: "We kiezen voor die locaties omdat er veel verkeersslachtoffers vallen. Ze staan bovenaan de ranglijst. Op deze vier locaties samen zijn de voorbije vijf jaar zes doden, 20 zwaargewonden en 118 lichtgewonden gevallen. We hebben de verantwoordelijke politiezones daarover aangesproken. Zij willen het aantal verkeersdoden verminderen en ze investeren daarom mee in de nieuwe trajectcontroles."

Niet dat het dus elders niet moet, maar binnenkort let je dus op bovenstaande gewestwegen maar beter éxtra op je snelheid. (RVH)

Foto: Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties