Lost deze crowdfunding-campagne de Griekse crisis op? News
Lost deze crowdfunding-campagne de Griekse crisis op?
News

Lost deze crowdfunding-campagne de Griekse crisis op?

Bankautomaten lopen leeg en straten stilaan vol in Griekenland. En of de bevolking nog veel mag verwachten van minister van Financiën Yanis Varoufakis en premier Tsipras, is nog maar de vraag.

Thom Feeney, een vrolijke Brit, kreeg er stilaan de buik van vol. Wat begon als een geestige Facebookpost, mondde uit in een crowdfunding-campagne. Op 27 juni postte hij al lachend: "Ok, hoeveel dagen moet iedereen in de EU een salade van feta en olijven eten om dit hele Griekse gedoe weg te krijgen?"

"Ik heb besloten om de Griekse schuldencrisis op te lossen"

De bal gaat nu echter aan het rollen en de media pikt het verhaal op. "Ik heb besloten om de Griekse schuldencrisis op te lossen. Iedereen in de EU moet gewoon even een salade kopen via onderstaande crowdfunding-pagina. Bedank!" Wel, na amper 1 dag staat de teller toch al mooi op 11.286 euro. En zoals vaak bij dergelijke zaken, kan het snel gaan.

Of 1.6 biljoen werkelijk voldoende is om noodlijdend Griekenland te redden, da's nog maar de vraag. Andere vraag is natuurlijk ook of hij het geld effectief tot daar zou krijgen, aangezien de banken er niet echt meewerken dezer dagen. Bon, we zien wel! En in tussentijd kan je hier je steentje bijdragen. Of niet hé... (RVH)


Foto: AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties