Gestoorde journaalpiraat krijgt zijn vonnis te horen News
Gestoorde journaalpiraat krijgt zijn vonnis te horen
News

Gestoorde journaalpiraat krijgt zijn vonnis te horen

Tarik Zahzah, de Nederlander van Noord-Afrikaanse origine die begin dit jaar plots kortsluiting kreeg in zijn bovenkamer en gewapend de studio van NOS in Hilversum kaapte, weet vandaag hoe lang hij zal moeten brommen.

Tarik Zahzah vond dat de NOS het nieuws op een verkeerde manier bracht en daarmee de menigte foutief inlichtte. “De spreekstoel waar niks dan leugens worden verkondigd”, dat was zijn mening. Op een dag in januari was hij het zo beu dat hij een van 80 euro kocht en daarmee richting Hilversum trok, om zendtijd in het nieuws te eisen.

Jammer voor hem is het zover nooit gekomen: een beveiliger wist hem in een lege studio bezig te houden tot de politie hem kwam inrekenen.

Vandaag staat hij terecht voor gijzeling, bedreiging en verboden wapenbezit. Het Openbaar Ministerie eist vier jaar celstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk. Als het aan datzelfde OM ligt zal Tarik ook stevig mogen dokken: 23.000 euro schadevergoeding voor de NOS en ook de personeelsleden die met de gewapende malloot te maken hadden, verdienen een schadevergoeding.

Het strafste van allemaal in dit verhaal: uit het psychologisch onderzoek blijkt dat Tarik Zahzah ze allemaal op een rijtje heeft en dus niet behandeld hoeft te worden. (SL)

Update: kort na de middag kon Tarik zijn straf aanhoren. Hij kreeg dertig maanden gevangenisstraf, waarvan vijftien maanden voorwaardelijk. Hij mag ook enkele jaren niet meer in een straal van vijf kilometer van de NOS-studio's komen. Tarik schrok van zijn straf: "Dat is wel veel", zo fluisterde hij tegen zijn advocaat.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties