"Deze regering legt de basis voor een nieuwe zaak Dutroux" News
"Deze regering legt de basis voor een nieuwe zaak Dutroux"
News

"Deze regering legt de basis voor een nieuwe zaak Dutroux"

Tijdens een uitzending op de franstalige zender RTL-TVI heeft de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg Luc Hennart zwaar uitgehaald naar de federale regering. Zij leggen, volgens hem, de basis van een nieuwe zaak Dutroux.

Volgens Hennart zullen de burgers de prijs van de hervormingen die momenteel worden uitgevoerd, betalen. Niet in de vorm van eurootjes, wel door nieuwe schandalen die de maatschappij zullen treffen. "Het zullen de burgers zijn die de prijs zullen betalen voor een minder kwalitatieve justitie dankzij de steeds maar beperktere middelen. We moeten beter doen met minder terwijl we al in een moeilijke situatie zitten", aldus de magistraat.

Vooral de beslissing om minder geld uit te geven aan centra voor seksueel delinquenten en de beperking van de interventies van het openbaar ministerie bij familiale problemen schieten in het verkeerde keelgat bij de man. Hennart ging ver in zijn uitspraken: "Ja, er zijn interessante wijzigingen, maar zowel de regering als het parlement dat de wijzigingen zal stemmen, leggen hiermee de basis voor een nieuwe zaak Dutroux. Men zal niet kunnen zeggen dat, indien een dergelijke affaire de kop zou opstekken, dat ze het niet geweten hebben". (KA)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties