De snelste wegpiraten rijden het vaakst met dit familiehok (foto) News
De snelste wegpiraten rijden het vaakst met dit familiehok (foto)
News

De snelste wegpiraten rijden het vaakst met dit familiehok (foto)

't Zullen wel asociale BMW-rijders zijn die het vaakst geflitst worden of dikkenekken met een Mercedes die denken dat ze overal mogen doorgassen? Nee dus: een nieuw wegpiratenmerk en -model werd thans bekendgemaakt.

Bij het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid, kortweg BIVV, vroeg men zich af welke automerken en -types er nu het vaakst geflitst werden. Om dat te weten te komen, nam men alle flitsboetes van vorig jaar onder de loep.

Toegegeven: als er geen rekening gehouden wordt met het type auto en enkel met het merk, dan staan drie Duitse premiummerken bovenaan. BMW-rijders zijn kampioen: zij krijgen namelijk 9,08 procent van alle boetes in de bus. Mercedes krijgt een eervolle tweede plaats (8,44 procent) en Audi sluit met 7,08 procent de top 3 af.

Heel anders wordt het echter wanneer er ook gekeken wordt naar het type auto. De meest gefotografeerde auto in ons land blijkt dan de Volkswagen Golf: maar liefst 104.045 Golfbestuurders kregen vorig jaar een boete in de bus. Wat langs de andere kant ook niet echt verwonderlijk is natuurlijk: de Volkswagen Golf is nu eenmaal de auto die het vaakst voorkomt op onze wegen. Zo staat de Opel Astra op de tweede plaats (53.835) en laat dat nu net de tweede meest ingeschreven auto zijn in België. De Audi A4 sluit de top 3 af en jawel: ook A4's rijden er heel wat rond op onze wegen.

Op vier vinden we de auto terug die eigenlijk de titel 'flitskampioen 2014' verdient: de in zijn snelste versie 120 hele pk's tellende Citroën Berlingo. De Berlingo gaat met maar liefst 1,46 procent van de flitsboetes lopen, terwijl zij slechts 1,31 procent van de wagens op onze wegen uitmaken. (SL)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties