De ruwe handel in Belgische jeugdvoetballers is "pure prostitutie" News
De ruwe handel in Belgische jeugdvoetballers is "pure prostitutie"
News

De ruwe handel in Belgische jeugdvoetballers is "pure prostitutie"

Driewerf hoera! We hebben met deze generatie Rode Duivels een kans op toekomstige glorie. En ook in onze jeugdreeksen wemelt het van het talent.

Op een kille zaterdagochtend je tiener toeschreeuwen vanuit de tribune. Want misschien is 'ie wel de nieuwe Messi Dries Mertens? Tjah, dromen mag, maar wanneer je je kind 'verkoopt' voor een paar duizenden euro's en een vette wagen, gewoon omdat hij op een bal kan trappen? En waarschijnlijk voetbalde zoon -of dochterlief voordien gewoon voor het plezier.

"Dat is niks minder dan prostitutie."

Een onthutsend artikel vandaag in Het Laatste Nieuws: het smerige handeltje in aanstormend voetbaltalent. Ouders, clubs en makelaars zien in plaats van kinderen lopende geldzakken op studs. "Ze komen hun kinderen aanbieden en beginnen meteen over bedragen, niet over de opleiding. Dat is niks minder dan prostitutie."

Maar de fout ligt niet alleen bij de ouders. Ook de topclubs halen hun portefeuille hun overtuigingskracht uit de kast om een nieuwe Mertens aan de club te binden. Ouders die maandelijks 8.000 euro ontvangen, bijkomende premies en een wagen van de club binnenhalen... Het gebeurt. Ook getrouwheidspremies van tienduizenden euro's maar ook schadevergoedingen van 1 miljoen euro zijn geen uitzondering. (RVH)

Meer straffe cijfers en quotes hierover, vandaag in Het Laatste Nieuws.

Foto: Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties